Београд јавни дуг

Председник Фискалног савета Петровић: Задужићемо се са још 2,5 милијарде евра у 2021.

5
(1)

Помоћ у кризи је потребна, али не мора да кошта миљарду евра, већ може да буде 300 милиона евра“, рекао је данас за Н1 председник Фискалног савета Павле Петровић поводом анализе најављеног новог пакета антикризних мера Владе Србије.

– Грађанима треба да буде јасно да за нове мере нема неких склоњених пара и да за додатну миљарду евра ми морамо да се задужимо на финансијском тржишту у Лондону – рекао је Петровић и објаснио да, поред те једне милијарде, морамо да се задужимо и за милијарду и по евра, колико је планирано буџетом за 2021. годину.

– Ми немамо паре из којих можемо да трошимо, ове године ћемо се задужити укупно додатних 2,5 милијарди евра – нагласио је Петровић.

Скренуо је пажњу да се у најављеном новом антикризном пакету мера налазе два велика „блока“ од по 450 милиона евра, од којих је један давање грађанима и пензионерима, а други давање привреди, а да ниједно од њих није селективно.

– Новац добијају сви, а не они којима је потребно – рекао је Петровић и нагласио да Фискални савет брине о томе јер „ако неселективно делите знатно више пара дајете“.

На опаску да премијерка Србије истиче да је немогућа селективна помоћ грађанима, јер немамо социјалне карте, Петровић је одговорио да је тачно пре три године тадашњи министар рада (Зоран) Ђорђевић на Копаоник бизнис форуму истакао да се управо ради на социјалним картама за шта постоји донација једне скандинавске земље.

– Очекивало се да то буде брзо готово, ево, прошле су три године од тада. Знате, није нуклеарна физика направити социјалне карте – поручио је Петровић.

Додао је да би свеједно могли да се примене неки критеријуми приликом исплате, па да помоћ добију само пензионери са пензијама испод просека, а они изнад нешто мало мање,или да новац добију незапослени и сви који имају приходе испод минимума и повремено раде.

н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Небојша Катић: Србији прети тешка дужничка криза

Небојша Катић: Србији прети тешка дужничка криза

5 (4) Једно од кључних питања с којима се срећемо је питање дејства корона вируса …

Лавров упозорио Селаковића: Опасни покушаји одустајања од Резолуције 1244

Лавров упозорио Селаковића: Опасни покушаји одустајања од Резолуције 1244

5 (2) Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је данас у у Москви током …

Један коментар

 1. Уважена родбино, драги пријатељи, поштовани гости, част ми је понос мој и моје породице да вас поздравим и да вам се са особитим поносом и задовољством поздравим и обзнаним да је наша кћерка Теодора данас (5. фебруар 2021. године) остварила мој дугогодишњи сан, да постане академска грађанка (докторка медицине) и честитам јој на томе. Посебно сам поносан што моја породица од данас има четири доктора и једног академика, а броји шест чланова. Докторка Теодора, теби и поштованом зету доктору Милошу желим да изградите завидну професионалну и породичну каријеру, да будете солидни лекари, у што не сумњам, и одани родитељи.

  Теодора данас је дипломирала, а за који месец поново ће дипломирати на чему сам поносан и желим јој сву срећу, а поштованом зету, дупло очинство, а Доротеју да прими братски свог млађег братића.

  Децо моја, ви правите каријеру у неповољним уаловима, а ја вам желим да останете у зони људкости и поштовања људе, а да вас краси људкост, нежност и доброта. Овом Теодорином успеху, негде у васиони, гледају и поносно се радују баба Руса и баба Бона, као и деда Младен и деда Миле, који су много волели својуТеодору. ОВО НИЈЕ ЛАЖ, А ВИШЕ ОД ИСТИНЕ

  Поводом овог догађаја написао сам песму посвећеној Теодориног утрчавању у академском друштву.

  ДОКТОРКА, А НАША

  Данас је неуморна наша Теодора
  Постала у медицини докторка,
  Да лечи од свега па и премора,
  Људе којима је главна збрка,
  Чини им свакојака фрка и замора.

  Она је све то успешно савладала
  Чак и области породичних ода,
  Прво анатомију све редом и дала
  До задњег свог испита и исхода.

  Дипломски њен рад савршен,
  Одбрана како њој доликује,
  Оригинално је данас завршен,
  То све Теодору заиста одликује.

  Од сутра, па све дане, на даље
  Др Теодора комплетно буди
  Ради испуњења туђе жеље
  На задовољству својих људи.

  Ти си нама охрабрила сан данас,
  Тати и мами, драгом Милошу,
  Доротеју и пријатељима, све нас,
  А то ће очарати и будућег малишу.

  Данас, твојом зарађеном дипломом
  Очарани су били сви овде присутни,
  Без икаквог њиховом глумом,
  Свим срцем помоћи болесним.

  Теодора, успешну своју каријеру,
  Весела и на окупу своје породице
  Одбацити сваку нежељену баријеру,
  Желе вам ваше мамице и татице.

  Са срећом, докторка Теодора!

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend