Приватно обезбеђење чуваће објекте МУП-а?

3
(2)

Mинистар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да се разматра пилот пројекат, у оквиру којег би лиценцирани радници фирми за приватно обезбеђење, у складу са законом, били ангажовани на пословнима физичког обезбеђења објеката МУП, уместо припадника МУП-а, тамо где је то могуће.

Стефановић је истакао да ће и даље искључиво припадници полиције обављати послове за које је потребно да буду посебно обучени, односно да ће све што је осетљиво и што морају да обезбеђује МУП, штитити припадници полиције.

Одговарајући на питање да ли ће у обезбеђивање објеката МУП-а бити укључени и припадници приватног обезбеђења, најпре на објекту МУП-а у Улици Кнеза Милоша, Стефановић је рекао да се разматра пројекат да се део приватних компанија за обезбеђење, на основу тендера, укључи у тај посао, тамо где је то могуће, што и закон омогућава, преноси Танјуг.

Указао је да је то јефтиније и за грађане и за МУП, јер би на тај начин обучени полицијски службеници могли да буду ангажовани на пословима које само они могу да обављају.

„Можемо да их ставимо испред школа, да буду на улици да раде послове криминалистичке обраде… Све што треба да раде полицијски службеници који прођу озбиљну едукацију да би постали полицајци”, рекао је Стефановић.

Он је навео да ће радници фирми за приватно обезбеђење моћи да обављају посао физичког обезбеђења оних зграда које немају посебан ризик, а да би један од првих објеката који ће бити искоришћен у пилот пројекту, могао да буде објекат Јединице за обезбеђење у Сарајевској улици.

„Показаћемо да може да се направи уштеда и уместо да примамо нове људе, што кошта, једним делом ћемо примати људе који имају лиценце да те послове обављају, а да полицијски службеници обучени за полицијске послове, раде оно што нико сем њих не може”, рекао је Стефановић.

Он је подвукао да ће све што је осетљиво, што се мора безбедносно штитити – штити припадници полиције.

„Видео сам то широм света. Није то само код нас, ради се свуда. Полицајци су скупи, не желимо да њихово време и енергија буду потрошени на мање од оптималног”, додао је Стефановић.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Издајника огрезлог у тешке облике криминала и треба прислушкивати! Даће Бог и да га хапсе због издаје, криминала и корупције!

4.2 (10) ПОКРЕНУТА је опсежна и детаљна истрага о томе ко је, по чијем налогу …

Бивши оперативац МУП-а Милан Думановић о повезаности Вучића, Брана Мићуновића и Мила Ђукановића (видео)

5 (7) Милан Думановић, бивши оперативац МУП-а говори за СРБИН.инфо о повезаности криминала Александра Вучића, …

Један коментар

  1. Већ видим ЈАВНУ СПРЕГУ МАФИЈЕ (ОДАБРАНОГ ПОДЗЕМЉА) и такозване српске полиције.
    Мафијаши ће чувати „полицајце“ који су заузети обезбеђивањем шверца оружја, производњом и растурањем дроге и дфругих „важних послова“ ове „просперитетне“ власти.
    Сваким даном све дубље тонемо у амбис без дна у који нас је увео СЛЕПИ МЕСИЈА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend