ПРОБЛЕМ СА МИГРАНТИМА: Мађари шаљу граничаре на српско-македонску границу

ПРОБЛЕМ СА МИГРАНТИМА: Мађари шаљу граничаре на српско-македонску границу

СУБОТИЦА – Мађарска полиција послала је јутрос један контигент граничних полицајаца који ће помоћи колегама из Србије у спречавању илегалних прелазака македонско-српске границе.

Како је саопштила мађарска полиција, у складу са прошлонедељним договором директора полиција две земље, Кароља Папа и Милорада Вељовића, постигнутом на састанку у Сегедину, српско-македонску границу обезбеђиваће четири возила опремљена термо-визијским камерама и 20 полицајаца.

На месечном нивоу смењиваће се по 10 полицајаца, а прва група од десет полицајаца и поменута четири возила у Србију је ушла јутрос нешто после шест часова на Граничном прелазу Хоргош.

Они ће заједно са њиховим колегама из Србије радити на спречавању илегалних прелазака македонсно-српске границе, у циљу смањења броја миграната који касније покушавају илегално да пређу српско-мађарску границу.

Како се наводи, ова сарадња је плод заједничких искустава српске и мађарске полиције из фебруара на обезбеђењу границе, док је у циљу спречавања трговине људима формиран и заједнички мађарско-аустријско-српски истражни тим.

У току јучерашњег дана, мађарска полиција ухватила је 847 илегалних миграната, што је мање у односу на претходна два дана.

Највише илегалних миграната ухваћено је на територији пограничне Жупаније Чонград – 645, међу којима и 106 деце. Највећа група од преко стотину Сиријаца ухваћена је у околини Сегедина.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићева сарадница Сузана Васиљевић није прошла безбедносну проверу ВБА

Вучићева сарадница Сузана Васиљевић није прошла безбедносну проверу ВБА

“Њој је оспорена безбедносна провера од стране ВБА 2012 да може да се запосли у …

У манастиру Светог Харитона Косовског у Сурдуку свечано прослављена храмовна слава

У манастиру Светог Харитона Косовског у Сурдуку свечано прослављена храмовна слава

Дана 11. октобра, када обележавамо спомен Светог Преподобномученика Харитона Косовског, истоимени манастир ЕРП у егзилу …

Један коментар

  1. Влада треба да поднесе оставки и преда власт Орбановој влади лад његова полуиција чува границу. Расформирати полицију и војску, формирати добровољачку гардз која ће знати да чува границу ! На питање новинара упућено9 избеглицама враћеним из Мађарске како поступа полиција- кажу од мађарске полиције добили су батине а српска им новце узима. Зар је то истина, а министар не подноси оставку !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *