fbpx

Произвођачи: Млеко исправно. Истражите аферу

0
(0)

Произвођачи млека из крушевачког краја су у писму потпредседнику Владе, Александру Вучићу, затражили заштиту државе и да се испита одговорност оних који су „вештачки изазвали аферу са млеком“. На данашњем састанку у Градској управи било је 30-так произвођача, представника сва три удружења сточара, која окупљају више од 100 индивидуалних произвођача.

Сточари – произвођачи млека из крушевачког краја, по речима градоначелника Крушевца, Братислава Гашића који се с њиховом оценом слаже, „одговорно тврде да у млеко нема повећања нива афлатоксина“ и да је афера с млеком вештачка, те они који су је изазвали треба да „одговарају пред органима гоњења јер су начинили штету Србији од више од 30 милиона динара дневно“.

Произвођачи млека, по речима председника Удружења говедара „Млечна долина“, Мирка Бркића, очекују од Владе да спречи откупљиваче да престану да откупљују млеко. 

То удружење окупља 50-так сточара, произвођача млека из Великог Шиљеговца. Бркић је новинарима рекао да су млекаре најавиле смањење откупне цене млека што је за произвођаче велики проблем јер им је новац потребан за пролећну сетву.

„Покушавамо да дигнемо глас, да докажемо да је наше млеко исправно, њега пију наша деца, наши унучићи, ми тврдимо да је добро. Ми, сељаци, произвођачи меса и млека, немамо ништа са политичким превирањима која се дешавају“, казао је Бркић и навео да редовне контроле млека до сада нису показале никаква одступања од стандарда, а очекују се резултати ванредне контроле. Произвођачи очекују да их инспекција обавести о томе које препарате да убудуће користе да у млеку не би било афлатоксина.

 

Бета

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Македонија: Велика ГМО афера – генетски модификована соја стигла из Србије?

0 (0) Београд — Македонију потреса велика ГМО афера пошто је македонска Агенција за храну …

У Бечеју који може да храни два милиона људи влада глад, после приватизације ПИК Бечеја од стране Миодрага Костића

5 (1) Према подацима Министарства пољопривреде, пре почетка процеса приватизације, који је спроведен од 2000. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *