фото: Н1

Протест синдиката „Слога” испред Министарства пољопривреде Србије

1
(1)

Удружени синдикати Србије „Слога” одржали су данас протест испред Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у Београду.

Они захтевају да се утврде откупне цене вишања, пшенице, млека и других производа, јер сматрају да су неприхватљиве цене које сада нуде откупљивачи.

Представници Синдиката паора и индивидуалних пољопривредних произвођача у оквиру „Слоге” су тражили да у року од 48 часова разговарају с министром Браниславом Недимовићем о проблемима пољопривредника.

Синдиката паора и индивидуалних пољопривредних произвођача, Дејан Булатовић, рекао је да Министарство још није утврдило откупну цену вишања која је била ниска и произвођачи су их зато бацали, јер им није било исплативо да их беру.

Убог ниске откупне цене остале необране (Фото С.С.)

„Упадљиво је ниска откупна цена жита, а млеко је пет пута јефтиније од нафте, уз ниску цену стоке, те је сточарство гурнуто на ивицу егзистенције”, оценио је Булатовић, преноси Бета.

Председник „Слоге” Жељко Веселиновић рекао је да ће „у Србији наступити глад” ако држава сељацима не гарантује откупну цену жита, соје, пшенице и других производа.

„Указујемо и на неодговарајуће и ниске државне субвенције пољопривредницима, као и на штете које су проузроковане на воћу и усевима услед обилних градоносних падавина и поплава које ресорно Министарство надокнадило пољопривредницима”, навео је Веселиновић.

Он је рекао да су ратари претрпели велику штету током ванредног стања услед забране кретања и због затварања пијаца, те су велики губици малих произвођача којима Министарство пољопривреде није понудило никакве накнаде.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Недимовић обмануо све, уместо пшенице и кукуруза – сеје лажи“

4.4 (22) „Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је јуче, не трепнувши, по ко зна који пут …

Kесеровић: Воће у Србији најскупље за последњих 15 година

0 (0) Професор Пољопривредног факултета у Новом Саду Зоран Kесеровић рекао је данас да је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend