fbpx

Протестују и полицајци, штрајк у Прокупљу заказан за 5. јануар!

0
(0)

ПРОKУПЉЕ – Представници Полицијског синдиката у Прокупљу заказали су за 5. јануар протест испред полиције јер су незадовољни прерасподелом радних места, пише портал „МојKрај.рс“.

Kако се наводи, они би због прерасподеле морали да обављају свој посао махом на подручју ПУ Ниш, али и у местима која су од Прокупља удаљена и до 70 километара.

Због тога се група полицајаца пре неколико дана окупила испред зграде прокупачке полиције. Тамо су уз подршку чланова и председника Полицијског синдиката Србије Вељка Мијаиловића покушали да анимирају јавност и укажу на по њима незакониту перасподелу радних места која се обавља на подручју ове полицијске управе.

Због несарадње и одсуства дијалога, представници Полицијског синдиката су заказали протест.

Они су раније данас тражили пријем и разговор са начелником полиције Ненадом Kаличанином, међутим он је хтео да прими само прокупачке полицајце. Од представника синдиката тражио је да се писмено обрате и напишу о чему би разговарали, што су они одбили.

И поред чињенице да је преговарао са полицајцима око пријема, дежурни полицајац је новинарима на улазу у полицијску станицу рекао да је начелник ван зграде и да не може да да изјаву.

До писања текста, новинари овог портала нису добили одговор на мејл који су послали полицији.

Иначе, од 16 полицајаца из Прокупља, њих 7 још увек није потписало прелазак на нова радна места, јер су њихова решења како кажу незаконита, одрађена у Нишу и у њима нема јасно написаног правног лека уколико желе да се жале.

Ради се о полицајцима који имају преко 20 година службе у Прокупљу, а сада су добили премештај без решења и образложења.

„Да бисмо прешли из једне у другу полицијску управу, морамо да добијемо најпре премештај, односно решење у коме постоји правни лек, односно жалба, што у овом случају нико од нас није добио“, тврди председник синдикалне групе ПСС у Прокупљу, Владица Николић.

Међу полицајцима има и оних којима је остало две до три године до пензије. Полицајци који су се окупили сумњају да је нова систематизација у ствари параван за нова страначка запошљавања у полицији и поред забране.

Председник ПСС Вељко Мијаиловић подсећа да су окупљању испред прокупачке полиције предходили вишемесечни безуспешни преговори са кабинетом и министром полиције Небојшом Стефановићем.

„Иако нам је министар Стефановић обећао да ће решити проблем, до данас се наставља грубо кршење закона. Очигледно да министар има преча посла и да је ових дана на релацији са директором полиције око смене шефа кабинета директора полиције, али је то већ друга тема. Оно што обележава рад Стефановића је константан притисак на полицајце, страх који се увукао код колега, захтев да се не мешају у свој посао и константне анализе без конкретног рада на терену“, рекао је Мијаиловић.

Он додаје да ће ПСС заштитити своје чланове, те да је полиција ту да спроводи, а не да крши закон Србије.

(извор: инфобриф.рс)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Због овога ћеш Ребићу са врхом МУП-а и шефовима БГД полиције да РОБИЈАТЕ заједно са Вучићем! (видео)

5 (4) Када полиција брутално премлаћује људе који седе на клупи или леже на земљи, …

Ви полиција!? Ви сте најобичнија банда режимских батинаша! Извели сте против терористичке јединице на голоруки народ

0 (0) Директор полиције Владимир Ребић изјавио је да су током протеста испред Скупштине Србије …

Један коментар

  1. Jadni ste i zalosni kad onog slinavog pickavog metiljavka zovete svojim ministrom! Jadni i bedni, sramotno i za vas i za one uboge smrdlje koje nose vojnu uniformu, da stojite mirni pred tim nesposobnim, kilavim, kepec nakazama koje nista u zivotu nisu ni radile, ni uradile, salutirate im i podnosite im raport!
    Sramotno je da ste sve vreme cutali i gledali kako raznose, pljackaju, satiru i unistavaju sve redom po zemlji, kako se slinave nesposobne fukare otvoreno rugaju narodu cija deca gladuju, umiru bolesna od najtezih bolesti jer se „nema para“ za njihovo lecenje, dok se njihova kopilad izivljava po svetu!
    Koliko godina vas poziva Nikola Aleksic da ustanete i radite svoj posao, obavite svoju svetu duznost, odbranite zemlju od akrepa, od krvopija, od nakaza!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *