fbpx
Насловна / Србија / Први српски пилоти
Први српски пилоти 1

Први српски пилоти

Пре сто година у Француској обучавани наши авијатичари, а први авион купљен прилозима сакупљеним у Русији

Док се над Балканом, тачно пре сто година, надвијала могућност ратних сукоба, српска војска послала је прве пилоте на обуку у Етамп код Париза. Они ће у зиму 1912, 1913. бити спремни и учествовати у Првом балканском рату који су Србија, Црна Гора, Бугарска и Грчка водиле против Турске. О тим догађајима, а у знак сећања на њих у Србији се ове године обележава сто година војног ваздухопловства, постоји прилично докумената и фотографија, али ниједан авион, или бар неки његов део, није сачуван.

– Тих година Ниш је био средиште настајућег српског ваздухопловства. На Трупалском пољу био је аеродром са хангарима за авионе, балони су пуњени водоником, а долазили су и ваздухопловци из иностранства – каже Чедомир Јанић, историчар ваздухопловства и бивши директор Музеја југословенског ваздухопловства.

Авиони у оружаним снагама у време Првог балканског рата били су новост, пре тога су их у борбеним дејствима употребили само Италијани и то током сукоба у Либији 1911. године. Крајем октобра 1912. године, непосредно по избијању балканског рата, бугарски пилоти и руски добровољци почели су са извиђањем турских утврђења код Једрена. Нешто касније су и грчки пилоти надлетали турску флоту у Дарданелима.

Први авион у српској војсци био је „дукс” руске производње, купљен прилозима које су у Русији, по подацима Јанића, сакупили представници СПЦ и читаоци петроградског листа „Ново време”. У новембру у Македонији су обављене припреме за употребу српског авиона којим су управљали руски пилоти, али до тога није дошло због брзог продора српске војске и метеоролошких услова.

Главна група српских ваздухопловаца стигла је, међутим, са закашњењем на ратиште, када је већ склопљено примирје са Турском, јер је Аустроугарска забранила транспорт авиона купљених у Француској преко своје територије, па је то морало бити обављено преко Италије и Солуна. У Ниш, где је 24. децембра 1912. године формирана ваздухопловна команда, стигло је укупно 11 авиона типа „блерио 11”, „фарман 20”, „депердисен” и РЕП, док је помињани „дукс” враћен из Македоније. Почетком 1913. године, када је прекинуто примирје са Турском, Србија је одлучила да помогне Црној Гори у заузимању утврђеног Скадра, па је на тај задатак послато и ваздухопловство.

Пробни летови обављени су 20. марта 1913. око импровизованог аеродрома код села Барбалуши. Наредник Михајло Петровић, пилот, одлучио је да крене на извиђање турског утврђења, што је и обавио са висине од око 1.500 метара. Када се вратио над аеродром, у понирућој спирали пошао је на слетање. У једном тренутку авион „фарман” је улетео у термичку струју, пропео се а затим нагло „потонуо”. Прилично несигурни појасеви којим је Петровић био везан, попустили су и пилот је испао из авиона, а у то време падобрани се нису користили. Тело прве жртве из редова српског ваздухопловства пронађено је у близини аеродрома.

– Музеј југословенског ваздухопловства поседује квалитетну збирку везану за Михајла Петровића. Између осталог, његов сат и капу, које је носио у тренутку погибије – каже Јанић.

Летови над Скадром су настављени, а појава авиона изазвала је пометњу међу турском војском и становништвом. Појава авијације охрабрила је црногорску и српску војску, а репортер „Политике” је написао да њиховом „клицању није било краја када у висини угледаше авион, чија су крила била превучена бојама наше тробојке”. Употреба авијације у војне сврхе привукла је пажњу, па су неке летове над Скадром и околином посматрали војни изасланици веома заинтересовани за та искуства, укључујући и војног аташеа САД.

 

Политика

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кинеска војна авијација извела вежбе око Тајвана 11

Кинеска војна авијација извела вежбе око Тајвана

Авиони кинеског војног ваздухопловства током викенда су у два наврата извели вежбе око Тајвана, летећи …

Челична крила наше Страдије: Зашто војни пилоти гину и у каквом стању се налази РВ и ПВО Војске Србије 12

Челична крила наше Страдије: Зашто војни пилоти гину и у каквом стању се налази РВ и ПВО Војске Србије

Од како постоји Војска Србије, као оружана сила, Ратно ваздухопловство и противваздушна одбрана налазе се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *