Насловна / Свет / ЕвроАзија / Русија формирала ваздухопловну групу за извођење трансконтиненталних борбених операција (видео)

Русија формирала ваздухопловну групу за извођење трансконтиненталних борбених операција (видео)

Више од 20 пилотских посада оперативно-тактичке авијације Западног војног округа је приступило реализацији сложених елемената борбене обуке. У питању је увежбавање ловачко-бомбардерске групе ранга пука за извођење трансконтиненталних борбених операција

Летни састав ове специјалне ваздухопловне формације је у условима велике концентрације авиона у ваздуху усвојио методику масовног “танковања” горивом. Наиме, заједно са овом групом летелица су се налазиле и “летеће цистерне са горивом”, авиони Ил-78. И њихове посаде су се овом приликом увериле у техничко-тактичке могућности овог авиона, приликом извођења временски континуиране операције допуне летелица горивом, у свим могућим временским и климатским условима.

Реализација ових вежби је почела након теоретског блока обуке који је реализован преко специјалних авио-тренажера. У састав ваздухопловног пука за извођење трансконтиненталних борбених операција су ушле посаде које управљају следећим борбеним летелицама:

Су-34
Су-24МР
МиГ-31БМ и
Су-30СМ
Њихов задатак био да увежбавају масиван борбени прелет по кругу, маршути кретања и зони покривања. Реализације вежбе је подразумевала извођење вишесатних континуираних летова у свим временским условима, дан/ноћ.Борбена групација се кретала у ешалнираном борбеном поретку углавном крстарећом брзином лета, на висини од 7-12 километара Допуна горивом се изводила и у условима смањене оптичке видљивости, при различитим брзинама лета. Том приликом су посаде на авионима Ил-78 више од 140 пута извршиле операцију ефикасне допуне горивом.

У вежби је ангажовано око 500 људи из пилотског и инжињерско-техничког састава, више од 80 јединица различитог наоружања, војне и ваздухопловне технике. Вазухопловна група за извођење трансконтиненталних борбених операција је користила три војна аеродрома у Вороњешкој, Липецкој и Тверској области.

Бог рата

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Пентагон ради на вештачкој интелигенцији која ће у много чему заменити пилоте његових ловаца 10

Пентагон ради на вештачкој интелигенцији која ће у много чему заменити пилоте његових ловаца

АМЕРИКАНЦИ су наумили да створе роботизованог пилота који би био у стању да у ваздушним …

Како да се придружите програму „Новое покољење“: Водич за младе који желе ближи контакт са Русијом 11

Како да се придружите програму „Новое покољење“: Водич за младе који желе ближи контакт са Русијом

Ако имате између 25 и 35 година, ако сте млади и амбициозни, ако сте успешни …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *