ПСИХОПАТА: Власт и опозиција осудиле сексистички испад Јанковићa!

0
(0)

Београд – Након скандала који је изазвао лидер „Покрета слободних грађа” Саша Јанковић када је новинарки телевизије Н1 Мињи Милетић казао да би морао да је пољуби уколико би јој открио име свог покрета, политичари тврде да је парадокс да гест долази од особе која је годинама била заштитник грађана и подсећају да је управо Јанковић био један од оних који су водили хајку против бившег војног министра Братислава Гашића након што је направио сличан испад.

Потпредседник СНС-а Миленко Јованов рекао је за „Ало!” да ово доказује да је Јанковић био лажни заштитник грађана.

 „Саша Јанковић је очигледно заустио да каже водитељки једну од најотрцанијих фраза која се говори када некоме нешто не желите да саопштите и која гласи „Ако ти кажем, мораћу да те убијем.” Сад, вероватно му се у тренутку учинило превише бизарним да то изговори, имајући у виду читаву ону прилично загонетну причу о његовом пријатељу и још загонетнијим околностима које су пратиле страдање тог Јанковићевог пријатеља у Јанковићевом стану од Јанковићевог пиштоља. Kомплетно његово понашање после те сексистичке изјаве, али и понашање свих који га подржавају и комплетне лажне елите само показује колики су то лицемери и да су спремни да попут побеснелог чопора растргну онога кога не сматрају својим и истовремено ни реч не кажу када њихов предводник уради нешто сто пута горе“, казао је он и додао да је приметно гласно ћутање новинарских удружења, других новинара, као и да је Н1 тек после три дана реаговала да би заштитила своју новинарку.

„Најзад, ово још једном доказује да је Јанковић био лажни заштитник грађана, а ни овај који се данас тако лажно представља ни реч није рекао свом бившем шефу „, закључио је Јованов.

Јанковићево понашање осудио је и потпредседник СПС-а Бранко Ружић.

„Kатастрофална грешка у корацима. Али имајући у виду пионирске кораке које повлачи у политици и да је тек у фази да прохода, није ни чудо“, рекао је он за „Ало!”.

Лидер БДЗ-а Муамер Зукорлић истиче да је овај гест апсолутно неприхватљив ма од кога дошао.

„Парадокс је да он долази од особе која је годинама била заштитник грађана, од човека који се представља као неко ко је заштитник људских права. То указује да је много лакше бити чиновник са 4.000 евра плате и држати лекцију о људским правима него бити политичар на суровом тржишту политике, где имате разне изазове и где се врло брзо оклизнете, а оклизнете се уколико имате несклад између тога што верујете, говорите и мислите“, навео је он за „Ало!”.

Испад Јанковића осудио је и Милош Јовановић, вршилац дужности председника ДСС-а.

„Свакако је реч о непримереном понашању. Волео бих да је то највећи проблем земље, али ми се ипак чини да се суочавамо са много озбиљнијим питањима од дијалога који је са госпођицом Милетић водио Јанковић“, рекао је он за „Ало!”.

Н1 најоштрије осуђује Јанковићево обраћање

Поводом гостовања Саше Јанковића у јутарњем програму „Нови дан” Телевизија Н1 је саопштила да најоштрије осуђује начин на који је бивши омбудсман одговорио на питање новинарке Н1 Миње Милетић у вези са именом новог грађанског покрета чији је лидер. Н1 најоштрије осуђује овакав одговор као непримерен и потпуно неприхватљив. Одговор бившег омбудсмана је нови пример да политичке елите у Србији, независно од тога да ли су владајуће или опозиционе, и новинаре и медије третирају на неприхватљив начин.

Дамира Рамадани, Ало

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПСИХОПАТА УВОДИ ЕНОРМНЕ КАЗНЕ И ПРЕТИ НАРОДУ кријући се као најобичнија пи*ка иза кризног штаба!

4 (18) Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће се на две недеље се …

ПСИХОПАТА се из освете због бојкота лажних избора спрема да вечерас ПОТПУНО затвори Београд!!!

4.2 (9) Председник Србије Александар Вучић на препоруку Кризног штаба за сузбијање корона вируса, вечерас …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *