Насловна / Свет / ЕвроАзија / ПУТИН: У Русији нећемо дозволити никакву обојену револуцију
ПУТИН: У Русији нећемо дозволити никакву обојену револуцију 1

ПУТИН: У Русији нећемо дозволити никакву обојену револуцију

Гледамо – рекао је руски лидер на седници националног Савета безбедности – до каквих трагичних последица је довео талас такозваних „обојених револуција“, какве потресе су преживели и преживљавају народи земаља које су се суочиле са неодговорним експериментима прикривеног, а понекад и грубог и насилног спољног мешања у њихов живот

„Позиви на насилно свргавање државног уређења – то је директна манифестација екстремизма, па се за то мора најстрожије одговарати по закону. Поготово што такве појаве екстремизма могу испровоцирати масовна нарушавања друштвеног поретка“ – нагласио је Путин

РУСКИ лидер Владимир Путин објавио је да ће његова земља искористити „поучна искуства“ других држава да у Русији не дозволи никакву обојену револуцију.

„У савременом свету се екстремизам користи као инструмент геополитике и прекрајања сфера утицаја. Гледамо до каквих трагичних последица је довео талас такозваних „обојених револуција“, какве потресе су преживели и преживљавају народи земаља које су се суочиле са неодговорним експериментима прикривеног, а понекад и грубог и насилног спољног мешања у њихов живот“ – рекао је Путин на седници националног Савета безбедности.

Одмах је упозорио: „То је за нас лекција и упозорење. Зато смо дужни да чинимо све што је неопходно да се нешто такво никада не би догодило у Русији“.

Председник РФ је подвукао да супротстављање екстремизму нема ништа заједничко са борбом са друкчијим мишљењима јер је Русија – додао је Путин – демократска земља.

„Позиви на насилно свргавање државног уређења – то је директна манифестација екстремизма, па се за то мора најстрожије одговарати по закону. Поготово што такве појаве екстремизма могу испровоцирати масовна нарушавања друштвеног поретка“ – указао је Путин.

Још је додао: „Непотребно је говорити какве би тешке и непоправљиве последице у нашој вишенационалној земљи имало ширење екстремистичких идеја. Зато се морамо темељно и упорно бавити профилактиком екстремизма и искорењивати и саме предуслове за његову појаву. Ово подразумева и благовремено откривање узрока који би могли испровоцирати конфликте на националној, социјалној или религиозној основи“.

 

Факти

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

ВОЛОДИН ПРЕНЕО ПУТИНОВУ ПОРУКУ: Спремили смо сибирску кажњеничку колонију! 11

ВОЛОДИН ПРЕНЕО ПУТИНОВУ ПОРУКУ: Спремили смо сибирску кажњеничку колонију!

Председник руске Думе Вјачеслав Володин пренео је посланицима српског парламента поруку руског председника Владимира Путина …

Русија забранила увоз меса из Србије због лошег квалитета! 18

Русија забранила увоз меса из Србије због лошег квалитета!

Руски фитосанитарни завод донео је одлуку да од 4. јуна привремено обустави увоз меса и …

2 Коментара

  1. Meteor Lux

    Verovatno je zovu obojena…zato što je hitler bio moler…!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *