fbpx

ПУТИН: У Русији нећемо дозволити никакву обојену револуцију

0
(0)

Гледамо – рекао је руски лидер на седници националног Савета безбедности – до каквих трагичних последица је довео талас такозваних „обојених револуција“, какве потресе су преживели и преживљавају народи земаља које су се суочиле са неодговорним експериментима прикривеног, а понекад и грубог и насилног спољног мешања у њихов живот

„Позиви на насилно свргавање државног уређења – то је директна манифестација екстремизма, па се за то мора најстрожије одговарати по закону. Поготово што такве појаве екстремизма могу испровоцирати масовна нарушавања друштвеног поретка“ – нагласио је Путин

РУСКИ лидер Владимир Путин објавио је да ће његова земља искористити „поучна искуства“ других држава да у Русији не дозволи никакву обојену револуцију.

„У савременом свету се екстремизам користи као инструмент геополитике и прекрајања сфера утицаја. Гледамо до каквих трагичних последица је довео талас такозваних „обојених револуција“, какве потресе су преживели и преживљавају народи земаља које су се суочиле са неодговорним експериментима прикривеног, а понекад и грубог и насилног спољног мешања у њихов живот“ – рекао је Путин на седници националног Савета безбедности.

Одмах је упозорио: „То је за нас лекција и упозорење. Зато смо дужни да чинимо све што је неопходно да се нешто такво никада не би догодило у Русији“.

Председник РФ је подвукао да супротстављање екстремизму нема ништа заједничко са борбом са друкчијим мишљењима јер је Русија – додао је Путин – демократска земља.

„Позиви на насилно свргавање државног уређења – то је директна манифестација екстремизма, па се за то мора најстрожије одговарати по закону. Поготово што такве појаве екстремизма могу испровоцирати масовна нарушавања друштвеног поретка“ – указао је Путин.

Још је додао: „Непотребно је говорити какве би тешке и непоправљиве последице у нашој вишенационалној земљи имало ширење екстремистичких идеја. Зато се морамо темељно и упорно бавити профилактиком екстремизма и искорењивати и саме предуслове за његову појаву. Ово подразумева и благовремено откривање узрока који би могли испровоцирати конфликте на националној, социјалној или религиозној основи“.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мишустин најавио велике и значајне измене у руској Влади

5 (1) Кандидат за новог премијера Русије Михаил Мишустин обећао је кардиналне измене у руској …

Путин: Будућност Русије видим као хармонију моћне силе и благостања наших људи

0 (0) * У годишњој посланици оба дома Федералне скупштине Владимир Путин рекао: „Ова година ће …

2 Коментара

  1. Verovatno je zovu obojena…zato što je hitler bio moler…!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *