fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Радници Галенике: Одустати од приватизације компаније

0
(0)

БЕОГРАД – Неколико стотина радника Галенике започело је данас у подне протест испред Владе Србије са захтевом да се одустане од евентуалне приватизације те фармацеутске компаније.

Такође траже да влада донесе стратегију за опстанак и опоравак Галенике у већинском државном власништву, као и и гаранције за поштовање права из колективног уговора и за квалитетан социјални програм.

Министарство финансија и привреде продужило је 31. маја јавни позив за достављање писма о намерама инвеститора заинтересованих за стратешко партнерство за компанију Галеника до 14. јуна.

Влада је 21. децембра 2012. године донела закључак којим се сагласила да се покрене поступак проналажења стратешког партнера за Галенику, у складу са којим је Министарство финансија и привреде 15. јануара објавило јавни позив за достављање писма о намерама заинтересованих инвеститора.

Јавни позив је припремљен ради сагледавања потенцијалне заинтересованости стратешких инвеститора и могућих модела продаје у зависности од заинтересованости, а ово је четврто продужење рока за достављање писма о намерама.

Како је половином априла саопштило министарство, од свих инвеститора који су се пријавили на јавни позив за достављање писма о намерама за стратешко партнерство са Галеником, квалификационе критеријуме испуњава једино америчка компанија Валеант.

Валеант Фармасјутикалс (Пхармацеутицалс) је чланица Валеант Пхармацеутицалс Интернатионал из Канаде, мултинационалне корпорације специјализоване у фармацеутској индустрији, са око 7.500 запослених, која је у 2013. години остварила укупне приходе од продаје од око 3,3 милијарде долара.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Табаковић: Не треба продавати Kомерцијалну банку

0 (0) Гувернер Народне банке Србије (НБС) Јоргованка Табаковић изјавила је данас да не би …

Протест академске заједнице због уређивачке политике РТС-а 29. фебруара

0 (0) Представници дела академске заједнице су данас најавили протест због одсуства реакције Радио-Телевизије Србије …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *