fbpx

Радници „Јуре“ враћени кућама након што су одбили да раде

5
(1)

Радници фабрике „Јура“у Рачи, који су јутрос одбили да уђу у хале и почну да раде због ризика од коронавируса, враћени су кућама након састанка команданта општинског кризног штаба, представника фабрике и синдиката. На који начин ће радници бити ангажовани у Јури током ванредног стања биће познато током дана, након „ усаглашавања правних ствари “, најавио је командант кризног штаба општине Рача Ненад Савковић.

Послодавац је вратио кућама раднике „Јуре“ који су јутрос одбили да почну да раде, јер траже да се реши питање ангажовања током ванредног стања због ризика од коронавируса.

Радници су у кругу фабрике чекали исход разговора команданта општинског кризног штаба, представника фабрике и синдиката, пошто су и јуче одбили да раде због ризика заразе коронавирусом.

Kомандант кризног штаба општине Рача Ненад Савковић је рекао Бети да се послодавац сложио да се направи организација рада са смањеним капацитетом.

Најавио је да ће после „усаглашавања правних ствари“ током дана бити издато и саопштење те ће се детаљније знати на који начин ће радници бити ангажовани у „Јури“ током ванредног стања.

Председник синдиката „Независност“ фабрике Саша Марковић је рекао Бети да је постигнут договор да у фабрику дође епидемиолог који ће да направи анализу стања и проценити колики број радника може да буде ангажован.

Марковић је рекао да је то синдикат тражио и да се послодавац са тим сложио.

Радници Јуре требало је да јуче наставе редову производњу после плаћеног одсуства од 26. марта због пандемије коронавируса, али су одбили да раде и враћени су кућама.

Иако је затим, како су медији обевештени из фабрике, одлучено да се не ради и до краја ове седмице, јуче по подне послодавац је позвао раднике да данас дођу на посао и раде уобичајено.

Радници су изразили забринутост јер су у производњи распоређени на малом растојању, има и запослених из неколико општина где су регистровани случајеви вируса корона, а проблем је и што се већи број њих заједно довози организованим превозом.

У Јури у Рачи која производи каблове за ауто-индустрију ангажовано је 1.200 радника.

Подсетимо, Градоначелник Лесковца Горан Цветановић јуче је након састанка са руководством компаније „Јура“ у овом граду рекао медијима да је направљен договор да од сада, због ситуације са коронавирусом, 50 радника ради на 5.000 квадрата.

Инсадер.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Протест пензионера ПКБ: Полиција није дозволила да блокирају сва три улаза

5 (1) Пензионери ПКБ поново протестују испред управе у Падинској скели, тражећи исплату акција. Председник …

СЗО потврдила: Пензионери били затворени без разлога, ковид-19 се не шири преко површина!

5 (11) Светска здравствена организација (СЗО) јуче је званично саопштила да површине улица и тротоара …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *