fbpx

Радници „Новитета“: Ухапсите нас да имамо шта да једемо

0
(0)

Пример колико су очајни наши радници. Запослени у „Новитету“ одустали су од блокаде Футошког пута код седишта предузећа, а преговори с полицијом, директором предузећа, представницима синдиката и градских челника трајали су пуна три сата. Радници су добили обећање извршног и генералног директора „Новитета“ Зорана Антића да ће децембарске плате бити исплаћене до краја недеље.

Радници су у једном тренутку тражили од полиције да их похапси како би имали оброк, место за спавање и бесплатне лекарске прегледе.

Синдикат Солидарност је упутио допис градским челницима од којих захтевају да се омогући аутобус за превоз радника у Београд.

– Уколико власник не уплати децембарске плате, захтеваћемо од градских челника да нам омогући аутобус за превоз радника, који желе да протестују испред седишта владе у Београду. Уколико захтеви радника не буду испуњени поред простеста које планирамо у Београду, блокираћемо саобраћајнице у Новом Саду – рекла је представница Синдиката “Солидарност” Гордана Којић.

Повод за протест је то што предузеће не ради од 28. јануара, када је званично и почео штрајк.

Протесту је присуствовао и помоћник градоначелника Бојан Торбица, који је обећао радницима да ће град Нови Сад учинити све како би се што пре пронашло решење новонастале ситуације. Протест није био пријављен полицији. 

 

24сата.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Суботица: Власници италијанског „Леонарда” отпустили 60 преосталих радника

5 (5) Суботица – Власник фабрике обуће Антонио Бротини, још у априлу је поручивао запосленима …

Погледајте како теку радови на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта (видео)

5 (4) Погледајте како су текли радови на брзој прузи Београд Будимпшета и то у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *