fbpx

Радници Желвоза опет штрајкују

0
(0)

Београд — Око 100 радника смедеревске фабрике Желвоз окупило се испред Управне зграде, захтевајући исплату заосталих зарада.

Репрезентативни синдикати те фабрике у реструктуирању одлучили су да се протести и штрајкови, због неиспуњења захтева, наставе.

Радници захтевају исплату треће минималне зараде, почетак исплате заосталих плата, али и да се од 1. априла врате на посао уз обезбедјење накнаде за превоз и храну.

Радници су 16. фебруара у Смедереву блокирали улицу испред седишта Градског одбора Самосталне напредне странке (СНС), након чега их је први потпредседник Владе Александар Вучић позвао на разговор. Вучић је тада обећао да ће им „у најкраћем року“ бити решено питање социјалног проргама и накнада за отпремнине, након чега су радници обуставили протесте.

Синдикати Слоге, Асоцијације слободних и независних синдиката и Металца захтеве подносе у име 357 радника, који су одлучили да не узме социјални програм, већ да наставе рад и оживљавање производње у фабрици за ремонт шинских возила. 

„Више пута смо до сада разговарали с нашим генералним директором и заступником капитала о исплати заосталог минималца и статусу наше фабрике, нашем повратку на посао и оживљавању производње, али је одговор изостао“, наводи у саопштењу председник синдиката Слога – Желвоз Мики Нојић. 

Нојић додаје да је до сада било обећања, и од представника владе и градоначелнице Смедерева Јасне Аврамовић, да је пронадјен стратешки партнер из Италије који би требао да покрене производњу, али да осим обећања до сада није било никаквог помака, нити се назире било какво позитивно решење. 

Нојић оцењује да су обећања дата због изборне кампање. 

Радници Желвоза су почели протест блокадом Ковинског моста у новембру 2013.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Финска фабрика у Смедереву, којој је Србија дала 6,4 мил евра субвенција, отпустила 150 радника

5 (7) Фабрика каблова за аутомобилску индустрију PKC Wiring Systems у Смедереву, због смањеног обима …

„Свеједно је да ли ћу умрети од короне или глади“

4.4 (19) Армија запослених у приватном сектору ових дана очекује отказе, велики број њих већ …

7 Коментара

  1. Podsećanje ne škodi. A čim ne škodi može da koristi.

  2. Ne uznemiravajte čoveka on je na medenom mesecu.. u nekom egzotičnom mestu… to smo mi platili lezileboviću

  3. hahahah,sad je izglasan ,tek ste sad ugasili ..cccc

  4. Glasali ste za njega, sada ćutite!Vikali ste 2000-te „Bando crvena“, dobili ste što ste tražili, šta sada hoćete?Niste vi deca da ne znate za koga glasate,pustite da vas svi prave budalama.kada ste jedino žoveli kao ljudi?Za vreme „Bande crvene“Sada imate eurointegracije, demokratiju, obećanja i nezaposlenu decu.sada imate vremena da razmišljate o svemu.Tražili ste-gledajte.Rodilo se-ljuljajte.Mislite, sebičnjaci, na decu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *