fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Рањен Лончарев кум, Гашићев горила, као службеник БИА одбија сарадњу са полицијом
Рањен Лончарев кум, Гашићев горила, као службеник БИА одбија сарадњу са полицијом 1

Рањен Лончарев кум, Гашићев горила, као службеник БИА одбија сарадњу са полицијом

Миодраг Стојановић, кум Златибора Лончара, који је у уторак рањен хицем из пиштоља, одбија сарадњу с полицијом и тужилаштвом.

Иако је службено лице запослено у Безбедносно-информативној агенцији, Стојановић не жели да открије ко је и зашто пуцао у њега. Резултати вештачења његовог пиштоља показују да га Стојановић није користио у том обрачуни, нити да је с њим сам себе повредио.

После одређеног стажа у Министарству унутрашњих послова, Стојановић је прешао у БИА, где је све време радио у обезбеђењу директора. На челном месту тајне полиције смењивали су се Раде Булатовић, Саша Вукадиновић, Небојша Родић и Александар Ђорђевић, а у тиму који се бринуо за њихову безбедност налазио се Стојановић. Ту је остао и по доласку Братислава Гашића.

С обзиром на кумовске везе с министром Лончарем било је очекивано да и Стојановић добије неку функцију у Влади Републике Србије. До тога није дошло јер је Лончару био кориснији у БИА, где је имао приступ занимљивим информацијама и директору Гашићу.

Лончар и Гашић повезани су и афером „Хеликоптер“, која је у смрт одвела седморо људи. Александар Вучић их је заштитио и спречио истражне органе да утврде да ли су, злоупотребом службеног положаја, посредно изазвали ту трагедију. Лончар је блиску сарадњу са Гашићем наставио и приликом медијских хајки на Александра Родића, бившег власника Kурира, затим Сашу Јанковића и Сергеја Трифуновића.

Привремени губитак кума Стојановића, који ће бити оправдано спречен да ради у БИА, не представља велику штету за Лончара. Министар здравља ионако тврди, не без основа, да у БИА има већи утицај и више својих кадрова него Гашић. Ипак, ако Стојановић одлучи да проговори и призна ко га је и зашто напао, може да се очекује да се открију трагови који вуку према Лончару.

Предраг Поповић

Рањен Лончарев кум, Гашићев горила, као службеник БИА одбија сарадњу са полицијом 2

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Александар Обрадовић: Желео сам да се сазна истина о корупцији и криминалу у Kрушику и наменској индустрији коју черупају 12

Александар Обрадовић: Желео сам да се сазна истина о корупцији и криминалу у Kрушику и наменској индустрији коју черупају

БИРН ексклузивно објављује први интервју са Александром Обрадовићем који је после притиска јавности пуштен из …

ПРЕKО 20 ПРИПАДНИKА ПОЛИЦИЈЕ ИЗБАЦИЛО ПОРОДИЦУ НА УЛИЦУ! Жени оболелој од РАKА позлило, народ скандира, УБИЦЕ! (видео) 13

ПРЕKО 20 ПРИПАДНИKА ПОЛИЦИЈЕ ИЗБАЦИЛО ПОРОДИЦУ НА УЛИЦУ! Жени оболелој од РАKА позлило, народ скандира, УБИЦЕ! (видео)

Породица је избрисана из катастра иако ту живе од 1982. године, а кућа постоји од …

2 Коментара

  1. Srbija još uvek si tu…. u grotlu vulkana,… u zubima krvoločnih zveri,…. u kandžama ptica grabljivica,…u rukama kriminalaca,… a deca ti rasuta po belom svetu, trbuhom za kruhom….

  2. ПерунГромовник

    Упуцао га бата андрејче, а били у друштву звонцета и радојичића…зато се све спушта испод радара…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *