Насловна / Србија / Хроника / Рањен Лончарев кум, Гашићев горила, као службеник БИА одбија сарадњу са полицијом
Рањен Лончарев кум, Гашићев горила, као службеник БИА одбија сарадњу са полицијом 1

Рањен Лончарев кум, Гашићев горила, као службеник БИА одбија сарадњу са полицијом

Миодраг Стојановић, кум Златибора Лончара, који је у уторак рањен хицем из пиштоља, одбија сарадњу с полицијом и тужилаштвом.

Иако је службено лице запослено у Безбедносно-информативној агенцији, Стојановић не жели да открије ко је и зашто пуцао у њега. Резултати вештачења његовог пиштоља показују да га Стојановић није користио у том обрачуни, нити да је с њим сам себе повредио.

После одређеног стажа у Министарству унутрашњих послова, Стојановић је прешао у БИА, где је све време радио у обезбеђењу директора. На челном месту тајне полиције смењивали су се Раде Булатовић, Саша Вукадиновић, Небојша Родић и Александар Ђорђевић, а у тиму који се бринуо за њихову безбедност налазио се Стојановић. Ту је остао и по доласку Братислава Гашића.

С обзиром на кумовске везе с министром Лончарем било је очекивано да и Стојановић добије неку функцију у Влади Републике Србије. До тога није дошло јер је Лончару био кориснији у БИА, где је имао приступ занимљивим информацијама и директору Гашићу.

Лончар и Гашић повезани су и афером „Хеликоптер“, која је у смрт одвела седморо људи. Александар Вучић их је заштитио и спречио истражне органе да утврде да ли су, злоупотребом службеног положаја, посредно изазвали ту трагедију. Лончар је блиску сарадњу са Гашићем наставио и приликом медијских хајки на Александра Родића, бившег власника Kурира, затим Сашу Јанковића и Сергеја Трифуновића.

Привремени губитак кума Стојановића, који ће бити оправдано спречен да ради у БИА, не представља велику штету за Лончара. Министар здравља ионако тврди, не без основа, да у БИА има већи утицај и више својих кадрова него Гашић. Ипак, ако Стојановић одлучи да проговори и призна ко га је и зашто напао, може да се очекује да се открију трагови који вуку према Лончару.

Предраг Поповић

Рањен Лончарев кум, Гашићев горила, као службеник БИА одбија сарадњу са полицијом 2

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Фалсификовани функционери владе Србије! (видео) 12

Фалсификовани функционери владе Србије! (видео)

Лажни и фалсификовани функционери владе Србије који су купили лажне дипломе од приватних преварантских школа …

Галеника након приватизације – губитак у пословању, смањена производња, нови отпис дугова 13

Галеника након приватизације – губитак у пословању, смањена производња, нови отпис дугова

У првој години пословања са новим власником, Галеника је остварила губитак од 10,3 милиона евра, …

2 Коментара

  1. Srbija još uvek si tu…. u grotlu vulkana,… u zubima krvoločnih zveri,…. u kandžama ptica grabljivica,…u rukama kriminalaca,… a deca ti rasuta po belom svetu, trbuhom za kruhom….

  2. ПерунГромовник

    Упуцао га бата андрејче, а били у друштву звонцета и радојичића…зато се све спушта испод радара…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *