Ратко Фемић: Мило и Вучић се плаше истраге против кавчана

Ратко Фемић: Мило и Вучић се плаше истраге против кавчана

За који дан, 05. септембра јавност ће сведочити устоличењу новог митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу. Прилично је узаврела атмосфера код наших најближих комшија. Црна Гора кључа.

Чак је и председник те државе Мило Ђукановић, уместо да смири страсти, долио уље на ватру изјавом да ће и сам бити међу демонстрантима који се противе да се ова свечаност обави на Цетињу.

Наиме, противници нове власти у Црној Гори, они који се осећају најцрногорскијим Црногорцима, злоупотребљени и окупљени у покрет чији припадници себе зову комитама, противе се да устоличење буде одржано у Цетињском манастиру и за тај дан заказали су протест.

Вучић још није преломио, али би паметно било да не доприноси заоштравању ситуације и одустане од одласка у Црну Гору

Митрополит Јоаникије је, у циљу релаксирања ситуације, позвао вернике СПЦ да на дан устоличења не долазе на Цетиње. Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић је рекао да неће ићи на Цетиње да не би дао повода за било какве додатне тензије. Вучић још није преломио, али би паметно било да не доприноси заоштравању ситуације и одустане од одласка у Црну Гору.

Довољно је на подизању тензија урадио његов пословни и политички партнер Мило Ђукановић, уз саслуживање Ненада Чанка који је, ето, најавио да ће се придружити комитама на протесту на Цетињу. Како такав скуп да прође без такве људске величине и комоције?

И неки други Вучићеви партнери оличени у врху СПЦ су такође дали свој допринос у подизању тензија.

Ни Порфирије није устоличен у Пећи како је најављивано па се ништа страшно није десило. Хоћу рећи, могло се и без инсистирања да се устоличење Јоаникија одржи на Цетињу у овим околностима. Структуре блиске Вучићу и у Србији и у Црној Гори толико су инсистирале на месту устоличења као да ће нас све задесити армагедон ако се то не деси.

У ствари, некоме и прети политички армагедон.

Вучић и Ђукановић заједно раде на обарању владе Здравка Кривокапића

Нема све ово, драги моји, везе са црквом и националним сентиментом, нити су у овој причи Мило Ђукановић и Александар Вучић на различитим странама, како то покушавају да представе режимски медији.

Вучић и Ђукановић заједно раде на обарању владе Здравка Кривокапића.

Највећи проблем и Мила Ђукановића и Александра Вучића је избор тужилаца у Црној Гори.

Избор поштених, независних, некорумпираних бораца против криминала који се неће зауставити на хапшењу дилера, насилника и главосеча већ ће да гађају у врх пирамиде злочина, тамо одакле су кланови црпели моћ и заштиту Ђукановићевог, односно Вучићевог режима.

Поступак који се води против кавачког клана опасно тресе овај политичко пословни конгломерат.

Сами сведочимо да ништа није могуће урадити са судијама и тужиоцима које је инсталирала мафијашка хоботница. Потребно је проветрити систем и довести нове људе који неће пуштати криминалце и њихове јатаке чак и онда када су затечени ин флагранти.

Поступак против мафије ће суштински почети тек онда када буде изабран нови тужилац.

Да би се то догодило потребно је да црногорска скупштина изабере преостале чланове Државног већа тужилаца и да то веће онда предложи парламенту државног и специјалног тужиоца.

Зато се двојац Вучић-Ђукановић свим силама упиње да обори владу Здравка Кривокапића пре него што избор тужилаца дође на ред.

До хапшења сарадника кавачког клана из Србије, криминалне групе Вељка Беливука не би ни дошло да нам у томе нису мало припомогли странци и рекли нашим властима да знају шта се дешава

А зашто то једноставно не би урадили у црногорском парламенту преко Демократског фронта који константно напада власт у којој учествује? Зашто ДФ, кад је толико незадовољан позицијама које су добили у власти, не покрене питање поверења влади?

У овим нашим локалним гибањима нисмо сами. Тако ни до хапшења сарадника кавачког клана из Србије, криминалне групе Вељка Беливука не би ни дошло да нам у томе нису мало припомогли странци и рекли нашим властима да знају шта се дешава. Исти ти странци јако би замерили Вучићу ако би Демократски фронт (који се сматра продуженом Вучићевом руком у Црној Гори) покренуо питање поверења Влади Здравка Кривокапића.

Зато је двојцу Вучић-Ђукановић остала друга опција – направиће ситуацију која треба да покаже да Кривокапић није способан да контролише дешавања. Најбољи повод за велике нереде је устоличење митрополита Јоаникија. Мило подиже људе, ДФ организује реакцију и ето невоље и крвавих глава.

Надајмо се да до тога неће доћи.

У памет се браћо Црногорци!

Ратко Фемић

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Саливен: Вучић преко брата повезан са групацијама које имају упориште у организованом криминалу

Саливен: Вучић преко брата повезан са групацијама које имају упориште у организованом криминалу

Вучић проницљиво користи Русију у сукобу са Западом. Русији прича једну причу, а Западу другу, …

Нарко-мафија инфлитрирана у државни врх врло плански тежи уништавање државе

Нарко-мафија инфлитрирана у државни врх врло плански тежи уништавање државе

У Србији, за разлику од Аустрије, нико не сноси одговорност због афера и скандала, и …

Један коментар

  1. Da sam sef policije u bilo kojoj balkanskoj drzavici odmah bi pohapsio sve politicare kriminalce koji unistavaju i drzave i narod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *