РАЗОТКРИО ТАЈНУ ВЛАДУ У СЕНЦИ: Да ли је ово говор који је коштао живота Џона Ф. Кенедија?! (видео)

0
(0)

АМЕРИЧКИ председник Џон Ф. Кенедијепочетком 1961. године у Њујорку одржао предавање о медијима и тајним друштвима која покушавају да контролишу свет. Многи верују да је управо све што је изговорио запечатило његову судбину и да је због тога убијен две године касније.

У хотелуАсторија у Њујорку Кенеди је, тог 27. марта 1961. године, у обраћању рекао:

– Сама реч тајност, супротна је слободном и отвореном друштву. И ми смо као људи, по својој природи и историјском наслеђу, супротстављени тајним друштвима, тајним заветима и тајним процедурама. Одавно смо одлучили да опасност од прекомерног и неовлашћеног скривања одређених докумената далеко превазилази опасност која је у старту довела до таквих мера. Ту је и смртна опасност од ситуације да ће потреба за повећаном сигурности бити злоупотребљена од оних који нестрпљиво чекају да је повећају до самих граница цензуре и прикривања. То је нешто што не намеравам да допустим.Тражим од сваког издавача, уредника и новинара да преиспита своје стандарде и препозна природу опасности која се надвила над нама.

Кенеди је додао:

– На глобалном плану смо супротстављени монолитној и безобзирној завери која првенствено почива на прикривеној намери да прошири своју сферу утицаја; на инфилтрацији уместо инвазији; на субверзији уместо избору; на застрашивању уместо слободи избора; на герили у ноћи уместо војницима на светлу дана… то је систем који врбује огромне материјалне и људске ресурсе и ствара конструкцију уско повезане ефикасне машине која обједињује економске, војне, дипломатске, научне и политичке операције. Њихове припреме су скривене, а не објављене. Њихове грешке су скривене, а не у насловима. Они који се не слажу с њима су ућуткани, а не похваљени. Нема гласине, не говори се о трошковима, ниједна тајна се не открива.

Две године после овог говора, у којем је амерички председник прозвао медије, уреднике и новинаре, али и открио ко влада светом, Кенеди је убијен. Било је то 22. новембра 1963. године у Даласу. На Џона су у 12:30 по локалном времену, док се у председничкој лимузини са спуштеним кровом возио улицама града, испаљена три хица из пушке. Два су га погодила. Убрзо је преминуо.

Неколико сати касније ухапшен је бивши маринац Ли Харви Освалд и убрзо оптужен за атентат. Он је тврдио да је недужан, али то није стигао да докаже. Убијен је после два дана, у полијској станици, пред ТВ-камерама. Пресудио му је Џек Руби, власник ноћног клуба повезан са организованим криминалом.

ПРОКЛЕТСТВО КЕНЕДИЈЕВИХ, ИЛИ НАСТАВАК НАПЛАТЕ?

УБИСТВО Џона Ф. Кенедија као да је покренуло ланац трагичних догађаја у династији Кенеди. После Џонаубијен је и његов млађи брат Роберт, амерички сенатор који се кандидовао за председника. Настрадао јеу јеку кампање, 1968. године.

Несрећна судбина задесила је и његове синове. Џо је доживио саобраћајну несрећу у којој је једна његовасапутница остала непокретна. Другом Робертовом сину Мајку, како пише портал Дневно.хр, секс – скандали нису били страни, а 1997. године погинуо је у 39. години. Кобан је био ударац у стабло на скистази у Аспену. Дејвид Ентони завршио је у паклу болести зависности, у 28. години се предозирао хероином. Џон Фицџералд Кенеди Јуниор, који је пуно обећавао, погинуо је, пилотирајући, 1999. године.

Једини преостали Кенеди, трећи брат, Едвард, умро је 2009. године после рака мозга.

После атентата на Џона и Роберта, од средине шездесетих, Едварду су често претили смрћу. За то се сазнало тек када је ФБИ објавио тајна документа. Марта 1969. године, током лета из Аљаске, у страху је рекао:

– Убили су Џека, убили су Бобија, а сада покушавају и мене да убију…

 

Новости Онлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

5 Коментара

 1. HRVATI U PANICI ZBOG ŠEŠELjA: „Radikali su pobedili, ideja „Velike Srbije i dalje živi“

  Izjava predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja o povlačenju Hrvatske iz Republike srpske krajine odjeknula je širom Hrvatske

  Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da je veoma ponosan na deklaraciju, koju je o njemu usvojio Hrvatski sabor i naglasio da će biti još ponosniji kada Evropski parlament danas usvoji rezoluciju koja se tiče njega, a koju su inicirali upravo hrvatski poslanici.
  Šešelj: Hrvati se upecali na moju udicu

  Šešelj je naglasio da deklaracija i rezolucija znače da je razbio medijsku blokadu koju mu je odmah po povratku iz Haškog tribunala nametnula vlast Aleksandra Vučića, a da je njegova strategija bacanja medijskog mamca Hrvatima postigla pun efekat.

  Lider radikala je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da medijsku blokadu, kojoj je izložen u Srbiji, pored stalne prisutnosti u hrvatskim medijima, razbija i prisustvom na društvenim mrežama, koje, kako kaže, tokom 12 godina boravka u Haškom tribunalu gotovo nije ni poznavao.

  „Na tviteru, gde mi je nalog otvorio sin, imam oko 3.000 sledbenika, a posebno je lajkovan citat Jovana Dučića da su Hrvati najhrabriji narod na svetu, ne zato što se nikoga ne boje, već zato što se ničega ne stide“, rekao je Šešelj.

  On je ponovo pozvao premijera Srbije na TV duel na jednoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom i da se argumentovano suoče jedan s drugim.

  Šešelj je demantovao da su mu prilikom puštanja na privremenu slobodu bili predočeni određeni uslovi i naglasio da ništa nije potpisao, niti je sa bilo kim u Tribunalu o uslovima razgovarao.ШЕШЕЉ СЕ УКЉУЧИО У ДИРЕКТАН ПРОГРАМ ХРВАТСКЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ: Морате да се повучете из Крајине!Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ укључио се у директан програм Осјечке телевизије и поручио да Хрватска мора да се повуче из Републике Српске Крајине. ПОГЛЕДАЈТЕ шта је све Шешељ рекао у двадесетоминутном укључењу: http://www.youtube.com/watch?v=RJVDeHtgJ6U VIDEO

 2. Nije bio pod komandom,zato su ga skinuli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend