Кенедија убила два председника САД?

0
(0)

Роџер Стоун, помоћник бившег америчког председника Ричарда Никсона, тврди да су главни организатори убиства Џона Кенедија заправо два америчка председника.

Стоун каже да ће његова нова књига „Човек који је убио Кенедија – случај против Линдона Џонсона“, која ће бити објављена у октобру, скинути вео тајности са убиства америчког председника 22. новембра 1963. године у Даласу у америчкој држави Тексас.

Он тврди да је Џонсон, тада потпредседник САД, тај који је организовао конвој возила Кенедија кроз Далас како би омогућио атентатору Ли Харвију Освалду прецизнији хитац. Освалд је касније убијен, чиме је уклоњена свака веза између њега и организатора атентата. Стоун даље тврди да је Џонсон све припремио за убиство инсистирајући да конвој прође кроз улицу Дили плаза у близини зграде складишта књига, у којој је Освалд чекао.

Друго важно откриће Стоуна односи се на Освалдовог убицу Џека Рубија, који је био повезан са бившим председником Ричардом Никсоном. Руби је по препоруци Џонсона био запослен код тадашњег конгресмена Никсона. Стоун тврди да је Џонсон наложио Никсону да запосли Рубија у Представничком дому 1947. године, много година пре него је Руби убио Освалда у полицијској станици у Даласу.

Убрзо после убиства председника у Даласу, полиција је ухапсила Ли Харвија Освалда и осумњичила га за убиство, а њега је два дана касније 24. новембра 1963. године убио власник ноћног клуба Џек Руби, када је требало да буде транспортован у затвор.

Седам дана после тог чина, сада председник Џонсон, који је за време атентата био у другим колима, дао је налог шефу правосуђа Ерлу Ворену да руководи истражном комисијом за разашњење убиства. Извештај Воренове комисије од септембра 1964. године садржи 888 страна. Резултат њиховог истраживања је да је Ли Харви Освалд убио Кенедија, односно да је то било дело једног починиоца и да не постоји никаква веза са америчком владом или страним владама, као нити са убицом Освалда Џеком Рубијем.

Освалд је то учинио „због личне фрустрације и славе“, закључила је елегантно случај Воренова комисија.

 

Мондо

фото: Лајф магазин

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Један коментар

  1. Кенедија убила два председника САД? http://t.co/VxC1L02xJT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend