„Реформски пут“ Ане Брнабић и последице

„Реформски пут“ Ане Брнабић и последице

Изабран је нови председник Владе Републике Србије, госпођа(ица) Ана Брнабић! У првом јавном обраћању обећала је да ће наставити реформским путем, истим којим је ишао њен претходник.

Шта то значи?

Грађани Србије могу очекивати још гору економску ситуацију, пад стандарда, осиромашење још веће, као и раст незапослености – све најгоре!

„Реформски пут“ Ане Брнабић (моја процена) има за циљ:

  1. Даље урушавање ПИО фонда,
  2. Даље урушавање ЕПС-а
  3. Даље урушавање домаће пољопривредне производње.

ПИО фонд

„Реформски пут“ Ане Брнабић и последице
Драган Радовић

Пореска недисциплина у плаћању доприноса на зараде се приближава степену анархије. Приватни сектор и даље има 700 хиљада радника на црно, преко 750 хиљада радника има плаћене доприносе на најнижој нето заради (извор: министар Вујовић, скупштнинска говорница, децембар 2016.г.). Тренутно највећи приход у Фонду је од плата радника запослених на платном списку државе (пресипање из шупљег у празно). Смањењем прихода у ПИО фонду, да би се обезбедило довољно средстава за исплату пензија, држава се мора задуживати – зар циљ ММФ-а и банкстера није да Србија буде још презадуженија? Коме у Србији одговара пореска недисциплина, коме одговара узимање кредита? Вероватно потписницима, основана је сумња да добијају провизију од  додатноа задуживање.  Пензионери, корисници стечених права из средстава ПИО фонда ће ћутати, неће се бунити ако чак и пензије морају бити ниже – „страх од горег их тера да подржавају садашњу „реформску политику“,  како би садашње „лоше“ што дуже трајало.

ЕПС

Већ годинама приметно урушавање ЕПС-а, у 2017.г. ушло је у завршну фазу. Закључком  „лоше руковођење“ надлежни су оправдали  мању производњу  и увоз струје вредне 40 милиона евра  у првом кварталу ове године.   У „лоше резултате“ није убачена крађа струје која из године у годину бележи највеће резултате, водеће  у свету, из мреже нестаје преко четвртине целокупне производње, у 2016.г.  вредне 1,46 млрд.евра, у периоду 2012.-2016. чак преко 4 млрд.евра!!! И поред оваквих крађа ЕПС и даље опстаје, ствара добит, бар по званично приказаним годишњим обрачунима предатим АПР-у.  Али неће дуго, због „глупих“ Балканаца (читај Срба) наше БЛАГО биће предато на управљање  странцима, а можда и продато у бесцење (вероватно) паметним Немцима.  Ако се то догоди, а хоће ако народ буде седео и ћутао, врло брзо ће бити угашена и последња сијалица на крају тунела „Србија“.

ПОЉОПРИВРЕДА

Сви знамо да продаја земље странцима почиње  1. септембра. Лажно се представља да је главни проблем промена власника, није! У Румунији странци су купили стотине хиљада ораница, нису их обрађивали, запарложили су их. То очекује и војвођанску земљу. Странце не занима производња на најплоднијој српској земљи, њих занима парлог, престанак производње,  отварање нових тржишта за пласман хране произведне  у земљама Западне Европе. Сценарио већ виђен: фабрика ИМТ је својом 537цом покривала тржиште вредно 10 милијарди долара, нису је купили странци, наши неолиберали су је угасили како би ослобидили тржиште  за тракторе највећих светских произвођача.Исто се десило и са фабриком ЗМАЈ из Земуна.  Сценарио око војвођанских ораница може бити и следећи: креће производња ГМО хране. Произвођачи ће бити принуђени на куповину семена од Монсанта и Баyера. Једном када засадите ГМО семена, културе третирате одређеним пестицидима, те оранице наредних десет година остају јалове за наша домаћа семена. Вековима уназад  пољопривредник је до 80% семена оставлао  за следећу сетву, код ГМО семена то не може, у њих је уграђен „терминатор ген“ који на  крају сезоне уништава семе. То значи да је пољоприведник принуђен да поново купи семе од  ГМО произвођача, тренутно светских монополиста. А они, користе свој положај, од 1996.г. до данас цене семена су повећали преко 5 пута.  Већ следеће сезоне због монопола  могу цене повећати за пута 3,  морате од њих купити. Ако светски моћници процене да су „Срби реметилачки фактор на Балкану“, могу нам бити ускраћена семена за сетву, наше оранице остају потпуно необрађене, МИ остајемо гладни, храну ћемо увозити већ са поменутог Запада.

Па то и јесте циљ: Србија на коленима! Презадужена, без хране,   уништена!

Тада за продају (или уступање) долазе на ред остали ресурси:  рудна богатства,  воде, шуме, јавна предузећа – сценарио већ познат у свету по имену „Грчки сценарио“. А он подразумева још и повећање цене струје, свих комуналних услуга, додатно повећање пореза на имовину (већ предлажу чланови Фискалног савета), повећање стопа ПДВ-а. Уз све то обавезно је   смањење пензија и плата у јавном сектору.

Благо речено, очекује нас КАТАСТРОФА!

И то легална.

Народ је  бирао,  одабрао и  подржао „реформски пут“!!!

И Ану Брнабић!

 

До пакла!!!

Драган Радовић

Царса.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић и Брнабићка у тишини усвојили нови Правилник о обавезној вакцинацији: Шта превиђа и колике су казне

Вучић и Брнабићка у тишини усвојили нови Правилник о обавезној вакцинацији: Шта превиђа и колике су казне

Новим “Правилником о обавезној вакцинацији” Министарства здравља усвојеним 4. маја, предвиђено је да ће свако …

ЗА КРИВИЧНУ ОДГОВОРНОСТ? Кон и Несторовић признали: Лагали смо! (видео)

ЗА КРИВИЧНУ ОДГОВОРНОСТ? Кон и Несторовић признали: Лагали смо! (видео)

“Нисмо у почетку имали довољно тестова и заштитне опреме”, рекао је синоћ на ТВ Хаппy …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *