Србија: Под ХИТНО потребно формирање владе националног спаса!

Србија: Под ХИТНО потребно формирање владе националног спаса!

4.5
(28)

Научни саветник у Институту за физику Слободан Првановић и професор Универзитета у Београду Чедомир Чупић оценили су да су власти у Србији у ситуацији изазваној корона вирусом показале неодговорност и некомпетентност и да је неопходно гормирање владе грађанског или државног спаса.

У допису медијима наводи се да је власт прво убеђивала грађане у безопасност корона вируса, организовала збор радника у Kрушику и масовна окупљања грађана приликом прикупљања потписа подршке листама, а да је приступ вирусу променила када је сазнала да јој „опада рејтинг“.

„Третирајући епидемиолошку ситуацију искључиво као погодан терен за политичку пропаганду гарнитура на власти је уводила мере спречавања ширења заразе калкулантски, пре свега водећи рачуна о својој политичкој популарности“, наводи се у допису.

Истиче се и да власт није благовремено направила републичке резерве заштитних и дезинфекционих средстава и да је велики број грађана остао ускраћен за могућност адекватне заштите од заразе.

Kако се додаје, председник Србије Александар Вучић користи сваку прилику за личну промоцију и политичку пропаганду „остављајући грађане ускраћеним за компетентна мишљења стручњака“.

„Ни парламент ни Влада не представљају никакве органе власти у држави, а злоупотреба положаја од стране председника је достигла незапамћен ниво“, оцењује се у саопштењу.

Оцењује се и да ће Србија после епидемиолошке кризе бити у неповољној ситуацији, а да уместо ангажовања највећих стручњака који би осмислили мере економије, власт злоупотребљава ситуацију и на економском плану у циљу „предизборног додворавања грађанима, а ради подизања урушеног рејтинга“.

Kако се наглашава, владу грађанског и државног спаса зато треба хитно формирати. Та влада би доносила мере „благовремено и савесно“, радила би на спречавању пропасти економије Србије, припремала план за дугорочно деловање, средства би била рационално планирана, влада би оснажила институције, вратила слободу медијима и припремала фер услове за слободне изборе.

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Горан Пајић: Србија мора да зна језиву истину, коју Вучић крије од народа! (видео)

Горан Пајић: Србија мора да зна језиву истину, коју Вучић крије од народа! (видео)

3.9 (7) Аутор и водитељ Вук Росандић #ГоранПајић #АлександарВучић #Нато Србија мора да зна језиву …

Смена Зоране Михајловић или генерални штрајк, она заступа интересе лобија увозника струје и инвеститора у вертропаркове

Смена Зоране Михајловић или генерални штрајк, она заступа интересе лобија увозника струје и инвеститора у вертропаркове

5 (3) Председник Синдиката Рударског басена Колубара Миодраг Ранковић је најавио да ће бити организован …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend