fbpx

Реконструкција као производ болесне амбиције Александра Вучића

0
(0)

Београд — Александар Вучић изјавио да ће главном одбору СНС, 20. јула, предложити смену више министара и додао да од коалиционих партнера очекује исти ниво одговорности.

Седница Председништва СНС-а на којој се разговарало о учинку њених министара и кадровским решењима за реконструкцију владе, завршена је после пет и по сати.

Вучић је после седнице Председништва странке саопштио да је на седници било речи о персоналним решењима, да није постигнута пуна сагласност „по свим питањима“, а имена министара који ће бити замењени није навео. 

„Променићемо не једног, већ више министара“, прецизирао је. 

Он је новинарима рекао да га је Председништво овластило да на Главном одбору странке, идуће суботе, изнесе мере и предлоге за реконструкцију Владе Србије, кад је реч о СНС. 

„Кључни циљ владе после реконструкције мора бити запошљавање Србије“, рекао је Вучић.

Лидер Српске напредне странке најавио је да ће та странка следеће суботе одржати седницу Главног одбора на којој ће бити донете коначне одлуке како ће бити извршена реконструкција Владе Србије, јавних предузећа, јавних служби, свих нивоа власти. 

„У суботу ће 500 људи одлучивати о будућности СНС и Србије“, казао је Вучић и изнео да очекује подршку већине чланова Главног одбора СНС, а да ће, у супротном, он сносити одговорност. 

„Ми смо имали озбиљне, дуге разговоре, о циљевима, програму. Кључни циљ је запошљавање Србије, запошљавање грађана и спуштање нивоа незапослености испод 20 одсто“, рекао је Вучић. 

Он је навео да је данас било речи о свим проблемима функционисања власти, као и о персоналним решењима.

„Нисмо у потпуности постигли сагласје о свему, али сам добио овлашћење да Главном одбору странке предочим мере и предлоге за политику и реконструкцију Владе“, рекао је Вучић. 

Вучић је рекао да је од Председништва тражио оно што ће, како је рекао, тражити и од Главног одбора странке – да прихвате најозбиљније промене, јер ово је, како је приметио, први пут да једна влада без превеликог притиска јавности и опозиције расправља о сопственој реконструкцији. 

„Мој предлог Главном одбору биће темељна реконструкција Владе. Мој предлог неће бити промена само једног министра, већ више министара, а очекујем од коалиционих паертнера исти ниво одговорности“. 

Рекао је и да је он данас први говорио о томе шта није добро урадио у Министарству одбране, а о томе су се његове страначке колеге такође изјасниле на данашњој седници која је, како је рекао, била напрона, озбиљна и тешка.

„Разговарали смо о одговорности наших кадрова, не кривично-правној, већ о томе шта су могли да ураде више и боље“, казао је Вучић. 

Према речима Вучића, на седници се није разговарало о томе да он постане премијер, већ је казао да је више пута помињао своју оставку, али није прецизирао на коју од својих функција. 

Вучић је рекао да се први пут у Србији дешава промена у Влади без притиска јавности и опозиције, а у интересу грађана. 

„Нисмо ушли у ову владу да бисмо затварали очи, били богатији, а Србија сиромашнија… тражио сам данас од колега да прихвате најозбиљније промене политичког система“, казао је он. 

Навео је да ће у понедељак детаљно обавестити коалиционе партнере о циљева Владе, међу којима су и владавина права и „брига о незаштићенма“.

Вучић је најавио да ће за два-три дана бити донета одлука о шефу преговарачког тима Србије за преговоре о приступању ЕУ. 

Партијски врх СНС-а разговарао је данас о резултатима рада својих министара, државних секретара и других државних функционера, а идућа седмица требало би да буде кључна за договор о персоналним решењима у Влади Србије. 

Седници председништва прусуствовали су чланови председништва СНС-а, међу којима су и лидер странке Александар Вучић, министари правде Никола Селаковић, енергетике Зорана Михајловић, културе Братислав Петковић, као и министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић и градоначелници Новог Сада и Крушвца, Милош Вучевић и Братислав Гашић, који је и потпредседник СНС. 

„Овом седницом се уводи једна нова пракса, то је систем пролазног времана, систем одговорности, много већи него што је то било раније…“, казао је раније данас потпредседник СНС Братислав Гашић. 

Он је истакао да су министри из редова те странке добри људи и велики стручњаци, али је и нагласио да то не значи да нема оних који се нису добро снашли или који нису могли боље да раде.

 

Б92, БЕТА, ТАЊУГ

припрема: Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мило Ломпар: Вучић – Вук Бранковић

4.4 (7) Пред нашим очима се појављују живи учесници процеса који је косовска традиција заувек обележила …

Вучићево игнорисање Милове репресије над Србима и СПЦ у Црној Гори

0 (0) Након 21. јуна 2020. и окончања избора са сумњивим легитимитетом у Србији (распоред …

5 Коментара

  1. Sve ce biti kao i dosada samo ce mesta rotirati,u prevodu srpski receno:"Nije sija,nego vrat!"

  2. pa birace samo podobne kaao sto je onaj slina koji ga predlaze za premijera

  3. ТРЕСЛА СЕ ГОРА РОДИО СЕ МИШ , КОМУЊАРА СЕ ТЕШКО МЕЊА А КАМО ЛИ ДА УДАРИ НА СВОЈЕ ДРУГОВЕ, ДНО ДНА. ДОК СЕ ПРИЧАЈУ ШУПЉЕ ПРИЧЕ ДРЖАВА СВЕ ВИШЕ ТОНЕ И СВЕ ПОСКУПЉУЈЕ КАО СЛУЧАЈНО. ПРОМЕНА ЈЕ ОАБАВЕЗНА АЛИ СИСТЕМСКА И БЕЗ ОНИХ КОЈИ СУ НЕКАД БИЛИ У БИЛО КОЈОЈ СТРАНКИ,ПАРТИЈИ ИЛИ СЕКТИ. ПРАВОСЛАВНИ СРБИ НА ЧЕЛО СВОЈЕ СРБИЈЕ И ДА НАПРАВИМО НОРМАЛНУ ДРЖАВУ КАО ШТО ЈЕ УВЕК И БИЛА ПРЕ КОМУЊАРА А ЊИХ ПРОТЕРАТИ.

  4. lakše ćeš istrebiti gubar nego komunce

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *