Република Српска добија закон о регистру педофила

0
(0)

БАЊАЛУКА – Закон о посебном регистру особа правоснажно осуђених за кривична дела против полног интегритета и искоришћавања деце требало би да буде усвојен у Народној скупштини Републике Српске до краја године, најавио је у четвртак помоћник министра правде Слободан Зец.

Он је навео да је Министарство правде Српске израдило радну верзију овог закона, који ће бити достављен на усвајање Влади, која ће га у форми нацрта упутити Народној скупштини на разматрање на првом заседању у новембру.

– Након усвајања нацрта закона у Народној скупштини, што ће зависити од њене динамике рада, Влада Српске ће тај закон у форми предлога упутити парламенту на усвајање већ у новембру или децембру – рекао је Зец на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Председник Радне групе за израду овог закона Иванка Марковић каже да је сврха овог акта обезбеђивање заштите деце од сексуалног злоупотребљавања и искоришћавања, као и спречавање правоснажно осуђених особа да поново изврше исто или слично кривично дело.

Она каже да ће, према овом законском акту, сви који у свом раду остварују непосредан контакт са децом, па чак и представници институција које одлучују о правима детета, приликом запошљавања особа које долазе у контакт са децом бити дужни да провере да ли се та лица налазе у регистру.

СТАТИСТИКА

ПРЕМА подацима из МУП-а РС, само у првих осам месеци почињено је 13 кривичних дела против полног интегритета у којем су жртве деца, међу којима су седам дела полног насиља, једно приказивање и поседовање дечје порнографије.

Н. Ш. РАДИЋ, Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јурић: У ланцу педофилије политичари и бизнисмени

4.6 (11) Oно о чему се говорило шапатом, гласно је изговорио Игор Јурић, оснивач Фондације …

Нисам једини који има доказе, уколико ми се нешто деси моји пријатељи ће објавити фотографије: Игор Јурић о новим случајевима сексуалног злостављања малолетника

4.5 (14) ДОКАЗЕ и фотографије које поседујемо, а тичу се људи познатих јавности који злостављају …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend