Режимски медији нападају Игора Јурића како би прикрили педофиле и болеснике у сопственим редовима!

Режимски медији нападају Игора Јурића како би прикрили педофиле и болеснике у сопственим редовима!

4
(4)

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова са жаљењем констатује да је оснивач Фондације „Тијана Јурић“ Игор Јурић напустио састанак на коме је са професионалцима, који се годинама уназад баве проблематиком нестале деце, требало да разговара о модалитетима увођења Амбер алерт система у Србији, саопштио је МУП.

Наиме, на састанку чије је одржавање данас покушано у Министарству унутрашњих послова, а који је наложио министар унутрашњих послова Александар Вулин, били су присутни представници свих линија рада Министарства који су укључени у ту проблематику.

– Наглашавамо да су на састанку били присутни државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић, шеф Одсека за потраге Управе криминалистичке полиције Зоран Вуковић, шеф Одсека за малолетничку делинквенцију Управе криминалистичке полиције Оливера Зечевић, представници Секретаријата Министарства унутрашњих послова, као и Сектора за међународну сарадњу, европске послове и планирање – наводи се у саопштењу МУП.

Истине ради, законска заступница Фондације „Тијана Јурић“ Маја Атанасковић на почетку састанка, у кратком излагању, изнела је предлог и виђење ове организације како би будући Амбер алерт требало да изгледа.

– Након њеног излагања, господин Јурић прекинуо је састанак уз опаску да је очекивао озбиљност, коју је требало, по његовом виђењу, да означи присуство министра унутрашњих послова Александра Вулина.

Верујемо да господин Јурић овом проблему приступа озбиљно и да му је намера да систем буде уведен за добробит све наше деце, али не можемо да не приметимо да је његово понашање у најмању руку изненађујуће.

Од некога ко се залаже, барем декларативно, рекло би се за професионализам, очекујемо да му мишљење и знање професионалаца који се годинама уназад баве овим послом буде важније од присуства министра на састанку.

Чудно је одбијање разговора са људима из струке, а инсистирање на присуству искључиво министра, могло би да доведе у сумњу мотиве господина Јурића, који због оваквих иступа, могу деловати политички мотивисани.

Истовремено, опаска да присуство министра наводно треба да покаже како држава приступа овом проблему, неодрживо је, с обзиром да је Министарство унутрашњих послова у контакту и сарађује са Фондацијом Амбер алерт Европе са којом води интензивне разговоре о модалитетима увођења тог система у Србију, уз поштовање домаћег позитивног законодавства“, додаје се у саопштењу МУП.

Новости онлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тек кад тиранин падне, Србија ће моћи да почне са лечењем и опоравком од патологије, којом ју је заразио суманути Александар Вучић

Тек кад тиранин падне, Србија ће моћи да почне са лечењем и опоравком од патологије, којом ју је заразио суманути Александар Вучић

5 (10) Апсолутна власт, тврде научници, делује као снажан психодинамички узрок параноидног синдрома. Развој таквих …

ЂЕД ИЛИЈА ПРЕДВИЂА СТРАШАН KРАЈ СНС: Сваки Србин ће јурити свог напредњака, освета ће бити крвава!

ЂЕД ИЛИЈА ПРЕДВИЂА СТРАШАН KРАЈ СНС: Сваки Србин ће јурити свог напредњака, освета ће бити крвава!

4.5 (125) Деда Илија из оближњег села поред Прокупља, или како мештани и посетиоци воле …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend