РИК поништио решење о одбијању изборне листе „Покрет Левијатан-живим за Србију”

5
(1)

Републичка изборна комисија (РИК) усвојила је приговор Групе грађана и поништила решење о одбијању њихове изборне листе „Покрет Левијатан-живим за Србију”.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић казао је да ће се на наредној седници поново одлучивати о тој изборној листи.

Члан РИК-а Борис Кошћал казао је да то тело није надлежно да „улази у начине прикупљања потписа” и додао да су потписи могли бити скупљени и раније али да нису предати РИК-у, преноси Бета.

РИК је на претходној седници донео одлуку да се одбија проглашење изборне листе Групе грађана „Покрет Левијатан-живим за Србију” за парламентане изборе 21. јуна јер је та листа ;доставила 3.930 правно ваљаних изјава, док је од ње закључком РИК-а од 6. јуна било тражено да достави још најмање 3.085 правно ваљаних изјава које подржавају ту листу, али су поједини чланови РИК-а изразили сумњу да је тај покрет сам прикупио потписе.

Заменица председника РИК-а Жељка Радета рекла је да та група грађана за месец и по дана није успела да сакупи 10.000 потписа али да је за два дана сакупила 4.000 додајући да је Група грађана „Покрет Левијатан-живим за Србију” за 48 сати „прикупила толико потписа да је формално испунила услов, али да ми сви знамо да то није тако” због чега је најавила да неће гласати за проглашење ове изборне листе.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЗАРАЗА: Корона вирус у Србији јачи него на почетку ванредног стања, режим крије податке од јавности због лажних избора

4.5 (8) Не постоје тренутно докази да је вирус ослабио. Да би се тако нешто …

Владимир Димитријевић: Зашто бојкотујем изборе

5 (3) Велика је срамота подржавати таквога у ономе што ради, и правити од Скупштине …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *