fbpx

РИК поништио решење о одбијању изборне листе „Покрет Левијатан-живим за Србију”

5
(1)

Републичка изборна комисија (РИК) усвојила је приговор Групе грађана и поништила решење о одбијању њихове изборне листе „Покрет Левијатан-живим за Србију”.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић казао је да ће се на наредној седници поново одлучивати о тој изборној листи.

Члан РИК-а Борис Кошћал казао је да то тело није надлежно да „улази у начине прикупљања потписа” и додао да су потписи могли бити скупљени и раније али да нису предати РИК-у, преноси Бета.

РИК је на претходној седници донео одлуку да се одбија проглашење изборне листе Групе грађана „Покрет Левијатан-живим за Србију” за парламентане изборе 21. јуна јер је та листа ;доставила 3.930 правно ваљаних изјава, док је од ње закључком РИК-а од 6. јуна било тражено да достави још најмање 3.085 правно ваљаних изјава које подржавају ту листу, али су поједини чланови РИК-а изразили сумњу да је тај покрет сам прикупио потписе.

Заменица председника РИК-а Жељка Радета рекла је да та група грађана за месец и по дана није успела да сакупи 10.000 потписа али да је за два дана сакупила 4.000 додајући да је Група грађана „Покрет Левијатан-живим за Србију” за 48 сати „прикупила толико потписа да је формално испунила услов, али да ми сви знамо да то није тако” због чега је најавила да неће гласати за проглашење ове изборне листе.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Владимир Димитријевић: Зашто бојкотујем изборе

5 (3) Велика је срамота подржавати таквога у ономе што ради, и правити од Скупштине …

ВУЧИЋЕВИ „ИЗБОРИ“ Преминули пре 30 година и добијају позиве на гласање! (ФОТО)

5 (6) Ако неко има дилеме око предстојећих избора, можда му све буде јасније када …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *