fbpx

Роботиком обележавају Светски дан науке

0
(0)

Великим бројем иновативних радионица и програма за све узрасте данас се у Центру за промоцију науке обележава Светски дан науке за мир и развој.

Како се праве, крећу и раде лего-роботи сазнаће ђаци у оквиру Дечијег научног клуба радионице Косте Јовановића у преподневним часовима. Светски дан науке се обележава од 2002. године одлуком УНЕСКО-а цела недеља биће посвећена науци, миру и развоју са циљем да се скрене пажња на потребу за новом везом између науке и друштва.

Један од истраживача Центра за промоцију науке Борис Клобучар рекао је да ће, на пример, у Иновационој лабораторији најмлађи моћи сами да направе своје изуме уз помоћ стручних сарадника који се баве инжењерингом и на тај начин реализују своју креацију.

У оквиру радионице Јовице Ташевског „Како је развијан и како ради робот Марко“, предавач ће говорити о свом искуству са тог пројекта и где све то знање може да се примени, а у поподневним часовима биће одржана предавања намењена старијим посетиоцима, где ће присутни бити у прилици да чују одговор на питање „Да ли је било Великог праска?“ у излагању Николе Божића научника Истраживачке станице Петница.

Светски дан науке за мир и развој, под покровитељством УНЕСКО-а, у свету се обележава од 2002. године, а у Србији од 2011. године.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *