Рушење мита о геноциду у Сребреници (2): Харанга почела 2011. године

0
(0)

Медијска харанга у Немачкој и Швајцарској против Дорина, па и Прискила, као његовог издавача почела је 2011. када је на Сајму књигу у Лајпцигу и званично представљена књига „Сребреница – како се заиста збило“ .

– Тада је швајцарски дневник „Тагес Анцајгер“, а ја га зовем „Тагес Лигнер“ (дневни лажов, оп. а.) објавио један памфлет и фактички пустио јавну потерницу за „негатором геноцида Алесандром Дорином“. Било је покушаја да нам те године и забране промоцију књиге у Лајпцигу, али то ипак није успело. Оно што је заиста шокантно јесте чињеница да је „Тагес Анцајгер“ неколико дана пре хапшења Дорина објавио о њему потпуно исти текст из 2011, чиме су очигледно, на неки начин, најавили оно што ће уследити након пар дана. Колико се темељито ради на овом случају говори и податак да је након хапшења угашен чак и Доринов профил на Фејсбуку где је имао више хиљада пријатеља – каже Прискил.

Рушење мита о геноциду у Србреници:

Он сматра да је мит о геноциду о Сребреници на неки начин „камен темељац“ империјалне политике Запада, посебно САД.

Новинари денунцијанти

– Међу швајцарским новинарима, а ја их радије зовем денунцијантима који су се посебно истакли у харанги против Александра Дорина, истичу се имена Даниела Фопа, Стефана Исраела и Кристиана Менша који су својим су текстовима у „Тагес Анцајгеру“ (ТАЗ) и „Базлер Цајтунгу“ припремили терен за оно сто се Дорину сада дешава – изричит је Петер Прискил.

– Неспречавање тог злочина послужило је касније за војне интервенције и бомбардовање суверених држава, од Србије до Авганистана Ирака и Либије… све под изговором „у Сребреници смо заказалли, али на другим местима нећемо“. Многе лажи као изговор за агресију на државе Блиског истока, Африке и Азије у међувремену су пале, али мит о сребреничком геноциду и даље се упорно одржава – тврди Петер Прискил.

Протестно писмо министарки

Петер Прескил апелује на све којима је стало до истине и који се противе хапшењу Дорина и поступку који против њега воде швајцарске васти, да се протестним писмима обрате Симонети Сомаруга, швајцарској министрици правде на адресу:Eidgenoešisćes Justiz – und Polizeidepartment, Bundeshaus Wjest, CH – 3003 Bern.

 

Н. Поповић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Мило крио Ратка Младића у Црној Гори и давао оружје и гориво српској војсци у Сребреници”

5 (3) Бивши потпредседник Владе Србије Небојша Човић каже да је црногорски председник Мило Ђукановић …

Швајцарски медији о ситуацији у Црној Гори: „Мило распирује, Вучић шири страх, саветује их Беба“

4.8 (4) Почело је законом о религији који је донео парламент Црне Горе. А он …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend