Русија обуставила увоз меса четири српске компаније

Русија обуставила увоз меса четири српске компаније

Београд — Руске власти донеле су одлуку да привремено обуставе увоз меса и месних прерађевина прозведених у четири српске компаније.

Ради се о компанијама Матијевић, Биг бул фудс (Биг Булл Фоодс), Златиборац и Kарнеркс (Царнеx) због “озбиљних неправилности” уочених током инспекције, сазнаје Нова економија.

У одлукама руске инспекције од 21. и 22. маја, објављеним на сајту ове институције, наводи се да је привремено ограничење на испоруку производа четири српске компање уведено на основу инспекцијског надзора спроведеног од 15. од 19. априла.

Привремена забрана ступиће на снагу 4. јуна.

Прецизирано је и да ће све испоруке меса и производа које буду кренуле ка руском тржишту до 4. јуна моћи да се спроведу по уобичајеној процедури.

У руској Федералној служби за ветеринарски и фитосанитарни надзор (Росселкхознадзор) су за Нову економију потврдили да је 19 службеника ове институције у априлу извршило надзор у шест српских компанија за производњу меса, а да су “озбиљне неправилности” утврђене у четири компаније.

“Током инспекције утврдили су озбиљне неправилности у раду ове четири компаније. Због тога ће почев од 4. јуна бити уведене привремене обуставе увоза производа у Русију из ове четири компаније”, прецизирали су у Федералној служби за ветеринарски и фитосанитарни надзор Руске Федерације.

У Kарнексу су за Нову економију рекли да непрекидно обезбеђује својим потрошачима производе високог квалитета сталним преиспитивањем усаглашености технолошких поступака са индустријским стандардима, имплементираним системима квалитета и безбедности производа и релевантним позитивним прописима.

У Златиборцу оцењују да им је ограничен приступ руском тржишту због “неколико додатних ветеринарско-санитарних и нормативно-техничких услова које је потребно испунити”.

Агенцији Бета је у Министарству пољопривреде потврђено да су руске власти привремено обуставиле увоз меса и месних прерађевина неколико српских компанија, али нису навели којих.

Привремена забрана увоза трајаће, како су рекли, 60 дана, а после тога ће компаније, ако отклоне неправилности, наставити извоз на руско тржиште.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Овако су Московљани за три недеље растурили покушај увођења корона пропусница

Овако су Московљани за три недеље растурили покушај увођења корона пропусница

Грађани нису морали ни изаћи из својих кућа и протестовати на улици. Све што су …

Промена епоха - време пропасти неолиберализма и глобализма, као и краја америчке хегемоније

Промена епоха – време пропасти неолиберализма и глобализма, као и краја америчке хегемоније

Сви су изгледи да ће период 2015 -2020 бити историјски забележен као време краја апсолутне америчке …

3 Коментара

 1. Ko bi rekao za “Matijevica”, najuspesnijeg proizvodjaca trulog mesa, kao i “Zlatiborca” koji je toliko poklao stoke na Zlatiboru da toliko stoke nije bilo na toj planini od kad je nastala, pre 5.000.000 godina. Nemoguce.

 2. nece Rusi mumije stare 40 godina. — ovde nas trujete jer mozete; das donaciju njaprednim fasistima pa radi sta ti je volja. — picoustog copor jede i kostano brasno samo ako je njegova glavudza na pasteti.– da su Rusi malo obavesteniji ne bi ste vi ni privirili tamo.

 3. Све нам је труло

  Ево седим поред тв и овог момента чујем:”…са домаћих фарми, Индустрија меса Матијевић”.

  Одавно сам читао да у све кланице месо стиже из Бразила, а и један контигент је чркао у Бару да буде утоварен за Србију, који је стигао из резерве америчке војске, залеђен око 1990-те године.
  За навиканог Затиборца, поред тог бразилског меса, чуо сам да га, као и остали, фарбају.
  прошлог лета бејах тамо, а на пијаци нпр панчета код свих педесетак продаваца иста, као испод калупа, што је апслоутно немогуће ако они гаје стоку.
  читав Златибор обиђох, нигде фарме, само петнаестак грла стоке, чисто ради рекламе, пасе по ливадама.
  А на пијаци се мало-мало па осети усмрдело месо.
  Ко велим, хајд да купимо нешто и тако куписмо те панчете и херметички затворене чварке.Кад смо стигли кући и отворили да за вечеру пробамо чварке, кад не падох у несвест од њиховог смрада.
  О Матијевићу је излишно говорити.Он и из Хрватске довози месо коме је истекао рок трајања.
  Месо осталих месних “произвођача” је такође катастрофа.
  Правиш роштиљ од њега, скроз изгори, а нема мирис меса.
  Од много давно једемо нешто што они називају месом, пуно антибиотика, стероида, хормона и ко зна каквог све ђубрета.А што су животиње храњене ГМО храном, то је посебна прича.
  Једном давно идем кроз Пазове, а улицом се шири смрад свињаца.
  Изгледа да је најбоље да сви поново направимо свињац за сопствене потребе и да се укине забрана прављења свињаца и кокошињаца у урбаним местима, што је тешко изводљиво, јер нам то не дозвољава ни Европа, ни наша држава.
  Изгледа да су сви срећнији кад једемо домаће и увозно ђубре, јер ћемо тако брже да скончамо, да се смањује популација, што је њихов превасходни циљ.
  Наједемо се таквог меса, присилно нас пелцују ђубретом од вакцина и ето остварења замисли Рокфелерових, Сорошевих, Ротшилдових, Бил Гејтса и Комитета 300 да број становника у свету веду на 500 милиона.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *