fbpx

Русија представила МС-21 – путнички „авион за 21. век“ за који тврди да нема премца у свету

0
(0)

МС-21 је први путнички авион чију производњу је освојила постсовјетска Русија. Она је „од нуле“ досад произвела само један путнички авион – регионални Sukhoi Super Jet-100 који је у експлоатацији од 2011. године
У ИРКУТСКУ – у Иркустком авио-заводу – представљен је руски „Магистрални авион за 21. век“.

Реч је о путничком авиону „средњепругашу“ који ће први пут полетети у децембру и тестирања проћи до фебруара наредне године.

Представљању су присуствовали премијер Дмитриј Медведев и вице-премијер Дмитриј Рогозин.

Руководство иркутског авио-гиганта данас није крило да верује у „велику будућност“ свог авиона за који тврди да у свету нема такмаца у својој категорији.

Медведев, који је улазио и у пилотску кабину, потом је рекао: „Данас је пред нама МС-21, један од најсавременијих путничких авиона на свету. Путнички авион 21. века. Имамо све разлоге да се поносимо својом авио-индустријом. Ово је велика победа корпорације „Иркут“, наших научника, конструктора, инжењера и мајстора. Ово је велики добитак за нашу економију и нашу земљу“.

МС-21 је први путнички авион чију производњу је освојила постсовјетска Русија. Она је „од нуле“ досад произвела само један путнички авион – регионални Sukhoi Super Jet-100 који је у експлоатацији од 2011. године.

МС-21 може да прелети 6.400 километара и може да прими 211 путника.

Овај авион – тврди се – има изузетна аеродинамичка својства захваљујући „продуженим крилима“ направљеним од „полимерних композитних материјала“.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Николај Патрушев: Какву алтернативу Русија нуди свету?

5 (4) Духовно-моралне вредности друштва као основа суверенитета државе Пише: Николај Патрушев (секретар Савета безбедности …

Иницијатива руских посланика: Родитељима гарантовати право да одбију вакцинисање деце

5 (9) * У писму посебно нагласили: „Законом се мора прописати да се превентивне вакцинације, као и мере за рано …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *