Руски Центар за помирење: Саопштења „белих шлемова“ — још један фалсификат

(0)

Руска војска је проверила области сиријског града Думе, где је наводно изведен хемијски напад и није пронашла никакве трагове хемијског оружја, јавио је руски Центар за помирење зараћених страна у Сирији.

„Представници руског Центра за помирење зараћених страна спровели су истрагу округа града Думе где је, према саопштењима активиста ’белих шлемова‘, наводно употребљено хемијско оружје. Резултати истраге потпуно су оповргли извештаје о употреби хемијског оружја у граду“, објавио је Центар.

Центар је оптужбе о употреби хемијског оружја назвао покушајем да се прекине примирје у Сирији.

Све оптужбе „белих шлемова“, као и фотографије и снимци које су објавили на друштвеним мрежама о наводним жртвама хемијског напада у Сирији само су још један фалсификат и покушај да се прекине примирје, наводи се у саопштењу Центра.

У саопштењу се додаје да руски војни лекари нису пронашли знакове хемијског тровања пацијената у болници у сиријској Думи.

Представници Центра су такође изразили чуђење што западне земље верују лажима ових бесрамних саучесника терориста и милитаната.

Раније је Запад оптужио Дамаск за наводни хемијски напад у сиријском граду Думи. Москва је негирала информације о хлорној бомби коју је наводно бацила сиријска војска. Руско Министарство спољних послова саопштило је да су клевете о употреби отровних супстанци од стране сиријске војске у циљу да се заштите терористи и оправдају евентуални напади споља.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

МОРАВСKИ KОРИДОР Радника нигде, радови на паноу (видео)

5 (3) Председник Народне странке Вук Јеремић и његов страначки колега Мирослав Алексић обишли су …

Сирија наставља борбу против тероризма, Ердоган прети у празно

0 (0) Сирија ће наставити борбу са терористима на територији читаве земље. Претње турског председника …