fbpx

„Руски човек“ министар Поповић на линији НАТО пакта би да цензурише медије

0
(0)

Министар Ненад Поповић рекао да је председнику Србије Александру Вучићу проследио предлог о формирању радне групе за одбрану од лажних вести.
Министар за иновације и технолошки развој је, гостујући у Вестима ТВ Прве, навео и да све чешћа употреба лажних вести за манипулацију представља проблем у Европи и свету.

Поповић каже да су “факе неwс” нова појава, али и да је већина европских земаља већ покренула разне процедуре како би борбу против лажних вести превела у правни и институционални оквир.

“Сигуран сам да и Србија треба да размишља о томе. Оно што се дешавало претходних недеља, посебно у Београду, то је само проба за неке будуће лажне вести. Формирање радне групе коју би чинили представници владе, стручних тела, агенција, цивилног друштва, НВО и коришћење искустава земаља као што су Француска и Енглеска помогло би да успоставимо тај правни и институционални оквир како грађани не би били изложени лажним вестима”, рекао је Поповић за Прву.

Додаје, да ће о формирању радне групе бити речи и у наредном периоду, као и да о одлуку о томе треба донети мирне и хладне главе.

Министар је упитан и за дијалог између Београда и Приштине и јучерашњи састанак у Бриселу и оценио да ће процес преговора сигурно трајати неко време, као и да нема брзих решења.

“Треба бити стрпљив и мудар. Србија је учинила све у току трајања преговора и испунила све обавезе, док представници Приштине нису практично испунили ниједну обавезу, а посебно најважнију која се тиче ЗСО”, рекао је Поповић.

Он је навео и да ће у процес преговора у неком тренутку сигурно бити укључени и представници “још неких великих сила”, попут Москве и Кине. “Компромис је важан за обе стране и за одржање мира. Србија је спремна на сваки могући компромис, наравно у складу са Уставом и резолуцијом 1244”, рекао је Поповић.

Лажни руски пријатељ
Тешко је поверовати да министар не зна да је талас покретања државних комисија за успостављање цензуре на интернету почео у Америци и значајно се проширио у Европи као реакција на руске медије “РТ” и “Спутник”, а све под изговором да управо преко ових медија Руси шире лажне вести.

Све је прешло у праву хистерију па су чак у Британији одузели лиценцу за рад руском медију “РТ”, коју су после вратили па опет повукли. Истом идејом се баве у још неким државама Европе.

Такође, тешко је поверовати да министар не зна да је покренута и европска комисија за надгледање медијског простора у Србији са почетном сумом од 5 милиона евра, са аргументима да Руси трују медијски простор Србије.

Уколико би била усвојена ова небулозна идеја, Србија би се вратила у доба Коминтерне, с том разликом што би се сви руски сајтови на српском језику погасили а они који би писали било шта позитивно о Русији покажњавали великим новчаним казнама.

Ако министар Поповић који се годинама самопромовисао као пријатељ Русије, сматра да је интернет цензура сам врх “иновација и технолошког развоја” чиме би требало да се бави онда је ово дно дна у којем се Србија налази.

Танјуг,Прва, Вебтрибуне

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Протест академске заједнице због уређивачке политике РТС-а 29. фебруара

0 (0) Представници дела академске заједнице су данас најавили протест због одсуства реакције Радио-Телевизије Србије …

МУП цензурисао насловну страну „Политике“ на којој се налази текст о томе да „приватна фирма обезбеђује зграду полиције“

4.5 (4) „Најстарији лист на Балкану“ избацио текст о томе да приватна фирма обезбеђује зграду …

3 Коментара

  1. Kakav savetnik takav i ministar. Gola g… na.

  2. verujte da ovaj idiot je zaista tezak maloumnik a pocinje da pusta rogove za koje ce znati neko da ga uvati pa medju rogove pogladi. sikter bre jajaro pobegla sa koca i konopca.

  3. Овај тип је направио богаство на лажима. Па сада пошто је он ту где је , може и закон о лажима да се постави . Влада као тело са тапијом на информације, он као њихов члан, могу мирно да спавају. Оно што човек види очима , а са владиних медија се није чуло, није се догодило, у супротном, санкције….
    Ова свињска глава нажалост има могућност да поштеном српском народу уређује духовни и животни простор. НЕДАЈТЕ СЕ!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *