Руски научници доказали да је молитва лек: Обнавља цео организам, смањује стрес и пружа сигурност

Руски научници доказали да је молитва лек: Обнавља цео организам, смањује стрес и пружа сигурност

Научници су доказали да верник удубљен у молитву потпуно искључује мождану кору, а то означава потпуну сигурност и одсуство стреса

По дефиницији, молитва је облик обраћања Богу, уз успостављање односа са Богом или каквим божанством, односно богињи, богу или боговима. Православци и католици се обично моле и свецима, Марији и анђелима чуварима.

Недавно су руски научници са Ст Петерсбуршког универзитета материјално доказали да су чудесна излечења повезана с духовношћу истинита те су открили многе телесне и душевне промене које човек може да доживи у тренутку молитве или верског обреда.

Научници су доказали да верник удубљен у молитву потпуно искључује мождану кору, а то означава потпуну сигурност и одсуство стреса.

Када постите, не заборавите да се молите: Обратите се Богу овим речима и он ће вас чути!

Молитва лек против негативног размишљања

Професор Слезин успео је измерити моћ молитве те је установио да монах који моли потпуно искључује мождану кору што је забележено још једино код деце до три месеца која су сигурна у близини своје мајке. Како људи расту, осећај сигурности се све више смањује, а повећава се мождана активност. Активност се смањује једино током дубоког сна и молитве, а то добро утиче на људе.

“Молитва је снажан лек те не само да регулише све процесе у људском организму, него и обнавља уништену структуру свести”, тврди Валери Слезин, директор Лабораторије за неуропсихофизиологију на Институту за истраживање и развој психонеурологије у Ст Петерсбургу.

Већина болести узрокована је тако негативним ситуацијама и умно потенцираним проблемима који се током молитве повлаче или чак потпуно нестају. Научници су доказали да се након мисе и других верских обреда нормализује крвни притисак и друге вредности измерене у крви.

Наводно је доказано и да звук звона убија вирусе, а света вода мења своја својства излечења зависно о степену веровања верника што је заправо само додатак на теорију о “памћењу воде”.

Курир

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Молитва за Србију (видео)

Молитва за Србију (видео)

Стефан, српски деспот 1389-1427, син Светог цара Лазара. Поделите вест са пријатељима

Свети Игњатије Брјанчанинов: О посту

Свети Игњатије Брјанчанинов: О посту

Правила поста су установљена од Цркве у циљу помоћи њеним чедима, као руковођење за читаву …

Један коментар

  1. Драги моји са Србија данас….Баш сте нашли када (на св. Николу) и од кога да преносите овакве теме.Ако сте хтели нешто истинско православно онда ова католичка верзија нема благе везе са нашом духовношћу и предањем.Занима ме да ли се ово потура или је случајно.Пресвета Бпогородица која је славнија од Хрувима и часнија од Серафима они називају просто Марија а њихову јеретичку мису покушавају потурате нама као равну нашој светој Литургији где Христос началствује заједно са анђелима и са светитељима!Једна је Света Саборна и Апостолска Црква Христова,остало је све против Христа јер је рекао да ко није са Њим онда је против Њега!Зато водите рачуна шта и како радите да се не покажете као слуге противника Његовог.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *