Сад би и Лаза камиказа да Србима мења свест?!

0
(0)

Београд — Министар финансија Лазар Крстић најавио је реформе које ће успоставити стабилне финансије и створити систем који ће олакшати учешће у тржишној утакмици.

Крстић очекује суштинске промене које се тичу како Министарства финансија, тако и сваког грађанина појединачно.

„У свим реформама које планирамо да спроведемо да бисмо успоставили стабилне финансије држаћемо се два принципа. Први је да створимо систем који ће онима који желе и могу да учествују у тржишној утакмици омогућити да без препрека, сувишних шалтера и кочница изађу на најбржи колосек и сутра спремни уђу у један већи европски систем“, рекао је Крстић за „Данас“. 

„Други, једнако битан принцип јесте да помогнемо и подржимо све оне који из ма ког разлога нису спремни да у тој утакмици учествују“, додао је он. 

Крстић је прецизирао и да ће печат Министарства, иако по природи посла има пуно текућих питања, бити да из вида никако не изгуби дугорочну одрживост уместо било каквих краткорочних реформи које би послужиле до следећег изборног циклуса. 

На питање који ће бити највећи изазови у будућем раду, Крстић каже да предстоји велики посао на промени свести како у државном апарату, тако и у сваком појединцу. 

„Верујем у способност свих људи да у том послу успемо, ма колико он изазован и захтеван био“, наводи министар. 

Он преноси и да је примопредаја дужности са бившим министром Млађаном Динкићем званично обављена и то у врло конструктивној атмосфери. 

„Господин Динкић ме је информисао о кључним темама битним за рад Министарства, а дао је и своје виђење стања у српским финансијама. Након примопредаје дужности и званично почињем да радим посао који припремам од тренутка када сам прихватио функцију министра“, рекао је Крстић. 

Он је истакао и да ће се његов кабинет састојати пре свега од младих експерата с релевантним искуством у водећим светским фирмама. 

„Поред њих, Министарство ће се у раду ослањати и на професионалце који су и до сада радили у њему. Будући да претендујемо да будемо носиоци реформи, Министарство финансија ће у свом пословању бити пример за ефикасно и рационално пословање и меритократију, па ћемо се тог принципа придржавати и када је реч о кадровској политици“, закључио је Крстић.

 

Данас, Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Певаљка да будем!

0 (0) Без коментара. Да ли је овај текст користан? Кликните на звезду и оцените! …

Лазар Крстић поднео оставку

0 (0) Београд — Министар финансија Лазар Крстић поднео је данас оставку на ту функцију, …

19 Коментара

 1. Malo cigance dosao ovde da pametuje,au ala si se ti sinko zaj…o

 2. Било би добро да му плате фризера, и да му објасне да не може да се носи као клошар !

 3. KOja faca?Ima nekog zla u njemu.Jel naucio Srbski jezik ili mu Izdajice placaju prevodioce? Fuj!

 4. liciiiiiiiiiiiiiiiiiii arapimaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 5. …ако га је г.Динкић информисао о кључним темама, ми смо ,,на коњу"…

 6. ПОЗИВ
  САДА СВИМ СРБИМА СВЕТА

  БРАЋО И СЕСТРЕ,
  Ако сте истински и прави Срби упишишите се за члана Србског друштва, јер ћемо само у једној таквој заједници моћи да спроведемо Ваше и наше потребе, захтеве али и жеље. Да у дело спроведемо и наше идеје на очувању Србског идентитета, али и да се Србија постави у ред модерних и савремених држава светскога гласа. А, никако као данас да буде савремено буржујско-робовласнички систем, у којем су политички и страначки чланови буржују. Док су насупрот њима радници и сељаци, просјаци и слепци и према њима се понашају као да су они робови, а они робовласници.

  И данас наша Србија је једнас од најбогатијих држава у свету, по разним основама: природна и рударска богаства, вода, флора и фауна. Истина је да су нас 1999. нуклеарним отпадом, као и са хемијским и биолошким заразили и затровали. Али и даље се Србија сиромаши, јер се из ње црпе огромна рудна богаства. Како, на који начин и зашто то народ није ни свестан, а нити зна. Док политичка и страначка олигархија то свестрано користи и подржавапо, јер им је интерес да Србију у потпуности искористе и униште. Сада Вас молим, ми морамо Србију да очувамо за наша наредна поколења, као што су је чували наши предци за нас. Јер ако тако не учинимо ни трага неће од нас остати. Данас и ако се овако дешава, ми ипак морамо бити поносни на наше предке. Са њима да се поносимо, јер Србија је истина и наш понос…

  Упис у чланство друштва се втши и чини преко наших е маила: [email protected]. Сваки члан је у обавези да испуни и потпише своју ПРИСТУПНИЦУ, као и да изврши једнократну уплату у износу од 30 ЕУР. и да је достави на наведене адресе. Чланови друштва, односно САВЕЗА добијају своје чланске карте, а сваки од наших чланова бесплатно добија наше публикације. На име чланског улога сваке календарске године у јануару се уплаћује чланарина у износу од 24 ЕУР.

  Предајући овај текст јавности, позивам све Вас, који сте истински Срби а који су уверени у велику неправду која се чини према Србском народу како у земљи, тако исто и у Дијаспори и целом Србском расејању…

  Будимо сложни на очувању Србије, Србства и народа Срба…
  Mорамо знати да ценимо своје знање које имамо, као и сва интелектуална и надарена способност. У уједно се упознати и са природним богаством, истинским вредностима и природним лепотама наше Србије. И несмемо више доволити партиске и страначке обмане и преваре, залуђивања.

  Нама није циљ да се Србија крчми, распродаје и да се гасе и нестају породице. Да се више не пресипа из шупљег у празно, или да се вара, обмањује и залуђује радник и сељак у Србији. А насупрот њима неспособни, али послушни да се богате, пристијно да живе и успевају у свом послу, јер су само послушни и приклоњени партијама и странкама. Док сво остали пропадају и задужују се…

  У циљу очувања вишевековних тековина Срба, сада и Вас уједно позивам да се упознате са природним богаством и лепотама Србије. И да се упознате са принципима коришћења и искоришћавања истога.

  Нама није намера да се више допушта да се Србија крчми и распродаје у бесцење. Да се заборављају животи наших јунака, хајдука, и свих оних који су живот дали за своју отаџбину.

  Ако прихватате овај наш предлог, и ако сте и Ви заинтересовани за пристојан живот Срба. Поштовање правде и уважавање закона и поштовање и примењивање Устава,односно желите да се побољша сви облици живота и рада. Као и да се отклони и скрене пажња на недостатке, неправилности и пропусте, а које све треба отклонити и попунити. Наш циљ је да се сви Срби укључе и заинтересују ширу јавност, како би се сво ово успешно спровело.

  Србију сада морамо одбранити и сачувати, јер су је гладни пси почели ракомадавати. Ако се то не учини хитно, нежемо имати шта више да очувамо за наша поколења. Нама је циљ да се сачува достојанство народа, национални понос, и одбацимо партијско и страначко лицемерје више…
  Јер циљ моћних политичких центара је да се Србија уситни и уништи…

 7. какав је хахаха ко дете на ноши!

 8. koliko li ce ovaj radnika da ostavi bez posla i plate,a bogami ni kod penzionera nece da cveta cvece

 9. Фаца делује прилично оријентално и ретардирано ..

 10. Сличне сам виђао по Турској само без брада али СВИ баш СВИ – бркати !

 11. Сјебаче нам и ово мало економије што имамо.

 12. cik neka najavi komisiju za poreklo imovine???????????????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend