Солидарни порез Вучићевог генија са Јејла!

0
(0)

У теорији, само зараде изнад 60.000 динара требало би да се опорезују са 20% – тј. на плату од, рецимо, РСД 80.000, солидарни порез се обрачунава по стопи од 20% на износ оних ‘додатних’ 20.000 динџи примања (то је, ако се не варам, око 4.000 кината).

Међутим, Србија не би била то што јесте да ту не постоји нека рупица у закону, ах, среће наше бескрајне…

Веровали или не, тај порез ће вам уредно одбити од плате чак и ако имате просечна примања, плату мању од државног просека па чак и минималац који касни 2-3 месеца, а онда вам цео износ одједном буде исплаћен у једном месецу.

Довољно је да укупна сума закаснелих примања приспелих у истом месецу пребаци ту баснословну суму од вајних 60.000 рсд и ви сте моментално у истој категорији као и они чија су месечна примања као ваше две или три плате. 

И шта онда? Ником ништа, очигледно. Надлежни тврде да се закон не може изменити преко ноћи – а наизглед нема ни потребе – иако је формулисан тако да је де фацто штетан и по најугроженије у случају нередовних исплата зарада. У пракси, тј. у тексту тог конкретног закона се нигде не помиње плата пер се, него укупна месечна нето примања, на жалост свих нас са платама испод речене суме који смо негде лаковерно прогутали ту причу о новим наметима у стилу, ‘ЛОЛ, па тај порез мене не качи с мојом бедом од плате, срећа, срећа, радост’. 

Другим речима, није довољно што ти поштено зарађен приход касни који месец и што се натежеш, растежеш и развлачиш са парама до даљњег као пијани хармоникаш с половним инструментом, него чак и кад ти најзад та дугоочекивана зарада успешно приспе на текући, држава ће те оштетити без пардона, тако бланко, и то све уредно, регуларно, у складу са законом и важећим прописима. Јер – #Србија. 

Да сумирамо, мислим да је стварно крајње време да покупим свог плишаног Меду, кутију гедора, сет инбус кључева, машинска уља и остале неопходности и најзад се преселим у Чеченију и постанем самостални предузетник-аутомеханичар…

Пише: А.К.

Додао бих само – захвалите се СНС-у и СПС-у на изборима.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Александар Вучић је са шиптарским терористом Тачијем спремио УНИШТЕЊЕ Србије као државе

5 (1) Лепосавић, Медвеђа и Бујановац Србији, Прешево, Газиводе и Трепча Косову, столица у УН …

Паори тврде да је Андреј Вучић покупавао на хиљаде хектара обрадивог земљишта

5 (2) Чланица Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић изјавила је да Савет прикупља …

6 Коментара

  1. Rek’o sam ja da bez motke nema ništa. Zlo neće samo od sebe da nestane i da bude dobro …

  2. Mali od palube (Krstić) dobro sluša prvog oficira (PPV) broda koji tone.

  3. mali paja patak izmislio rupu na saksiji

  4. Kolega mehanicaru, genije sa Jejla je smislio i da mi automehanicari od ove godine vodimo knjige i mi i vulkanizeri i elektricari! Mi smo drzavni neprijatelji u ovoj zemji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *