fbpx

САДА И ЗВАНИЧНО: Немачка поручила Србији да се одрекне Косова и Русије ако жели у ЕУ!

0
(0)

БЕОГРАД- Иако многе ЕУ бирократе одбијају да директно кажу да је признање Косова за улазак Србије у ЕУ услов, као и дистанцирање од Русије, из сваке њихове увијене изјаве постаје јасније да Србија мора да се одрекне идентитета да би ушла на брод који тоне. Тако је немачки министар Рот у стандардо завијеној форми јасно ставио до знања да Србија мора да среди однос са Косовом и да не сме да буде кофликата ако желе у ЕУ, где се јасно да закључити да се о Косову говори као о посебној држави. Ништа другачије није ни са Русијом.

Поштују наш однос са њом кобајаги, али не допуштају да сигнали једне чланице буду изван важеће политике европског Франкештајна.

– Када Србија буде чланица Европске уније са Косовом мора да буде све јасно – поручио је министар за ЕУ у немачком Министарству спољних послова Михаел Рот.

Рот је рекао да односи Србије са Косовом морају пре приступања ЕУ да буду „правно обавезујуће нормализовани“.

Он је то рекао одговарајући на питање да ли ће Србија морати да призна Косово пре уласка у Унију.

– И Косово има ту перспективу придруживања Европској унији. Не смемо дозволити увоз билатералних конфликата. Нормализција мора да напредује, јер се тиме побољшава свакодневни живот Срба и Косовара – рекао је Рот.

Рот каже да му је драго што су отворена поглавља која се односе на демократију и владавину права, а да су акциони планови, које је влада доставила, важан корак у правцу ка ЕУ.

На питање када је оптимални рок да Србија постане пуноправна чланица ЕУ, немачки министар је рекао да је то онда када сви услови за приступање буду испуњени, а да је одговорност на Србији.

– Што се брже спроведу неопходне реформе, то се брже приближава само приступање. И даље стојимо иза наше речи да све земље Западног Балкана имају перспективу приступања Унији и за то пружамо континуирану подршку – рекао је он.

Рот је такође рекао, одговарајући на питање да ли ће ЕУ инсистирати да Србија уведе санкције Русији, да је неопходно да се Србија, са наставком преговора, континуирано придружи и спољнополитичким ставовима ЕУ.

– Нико не жели да Србија прекине своје традиционално блиске односе са Русијом, но исто тако није допустиво да се шаљу сигнали у свим правцима – закључио је Рот.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Рекордан пад БДП-а у Еврозони

0 (0) Према најновијој процени Еуростата, десезонирани БДП у Еврозони у првом кварталу ове године …

Лоше вести за вас господине Борел, ЕУ више нема водећу улогу ни у чему!

0 (0) Европска унија је та која има водећу улогу у дијалогу Београда и Приштине, …

3 Коментара

  1. Pa sta su mislili da ce u EU bez priznavanja To se znalo odavna samo se javno nije govorilo

  2. Тај Шваба није рекао ништа ново. Наша издајничка влада то крије од народа. Једини спас за нас је да та франкенштајнска творевна пропадне. Како ствари стоје неће то још дуго да траје. А ови еврофанатици нису ништа друго него мазохисти. Каква болест!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *