ШАМАР ЂУКАНОВИЋУ: Нова власт му узима МА­Ј­БАХ од 650.000 евра!
фото: Борба.ме

ШАМАР ЂУКАНОВИЋУ: Нова власт му узима МА­Ј­БАХ од 650.000 евра!

4.6
(9)

Но­вои­за­бра­на вла­ст у Цр­ној Го­ри ре­ши­ла је да испу­ни обе­ћа­ње, па ће до Но­ве го­ди­не, ка­ко са­зна­је­мо, по­кре­ну­ти про­це­ду­ру за оду­зи­ма­ње и про­да­ју две ску­по­це­не ли­му­зи­не – оне ко­ју во­зи Ђу­ка­но­вић и слу­жбе­ног во­зи­ла би­в­шег пре­ми­је­ра Душка Марковића

Мило Ђукановић, председник Црне Горе, могао би ускоро да остане без луксузног аутомобила „мајбах“, чија је цена око 650.000 евра, сазнаје Курир.

Оде на добош

Наиме, нова власт у Црној Гори решила је да испуни предизборно обећање и планира да покрене процедуру за одузимање и продају два „мајбаха“ – једног који користи Ђукановић и другог који је користио бивши премијер Душко Марковић.

– План је да до Нове године, до краја децембра, почне реализација изборног обећања Демократског фронта, да се скупоцени аутомобили, који су купљени новцем грађана, продају. Један тај „мајбах“ кошта око 650.000 евра, значи, око 1.300.000 евра је дато за аутомобиле за два службеника – Ђукановића и Марковића. Такве ствари се више неће дешавати Црној Гори – каже извор нашег листа.

Подсетимо, током изборне кампање за парламентарне изборе коалиција ДФ је, између осталог, обећала да ће скупоцене аутомобиле, које је купила власт ДПС, продати.

Прва седница владе

А нова влада Црне Горе одржала је јуче прву седницу и оно што је свима запало за око јесте начин на који су премијер и нови министри дошли до зграде владе. Премијер Здравко Кривокапић је на прву седницу стигао таксијем, као и део министара, док је друга половина чланова његовог кабинета на посао стигла пешице. За разлику од њих, потпредседник владе Дритан Абазовић је дошао „аудијем“. Седници је претходила примопредаја власти између бившег премијера Душка Марковића и Кривокапића.

Прво окупљање Кривокапићевог кабинета било је посвећено, како је саопштио Абазовић, именовањима за комисије, које би требало да почну да раде, и генералног секретара владе.

Иначе, главни специјални тужилац у Црној Гори Миливоје Катанић поручио је јуче да ће испитати да ли је било покушаја политичке корупције у случају лидера УРА. Реч је о признању Абазовића у једној телевизијској емисији да су тачне информације да му је нуђен новац – 21 милион евра, али није желео да каже од кога.

Кривокапића нема на сајту владе

Званични сајт владе Црне Горе практично је заустављен 4. децембра, на дан када је црногорски парламент изгласао нову владу с премијером Здравком Кривокапићем на челу. На сајту владе Црне Горе последња вест је она о избору владе. Иако се у опцији председник наводи да је то Здравко Кривокапић, нема његове слике, као ни биографије.

ТУРБУЛЕНТНО

Вељовић напљувао Србе, Дритан га сменио

Веселин Вељовић, директор црногорске управе полиције, поручио је у ауторском тексту за Побједу да је Црна Гора са новом влашћу дотакла дно, а да су темељне вредности државе у опасности од великосрпског национализма и српске цркве.

Према Вељовићу, велича се Подгоричка скупштина (1918), када је, каже, Црна Гора окупирана српским трупама:

– Жртве и страдања најбоља су слика коју је Црној Гори учинила српска окупаторска чизма након Првог светског рата. Он је додао и да је историјска истина да је након Великог рата срушен мит о непобедивој српској војсци која је опстала захваљујући црногорском страдању на Мојковцу, а безглавим повлачењем преко Албаније напустила властиту државу остављајући народ и цивилне страдалнике.

У току јучерашњег дана потпредседник владе Дритан Абазовић написао је на свом Твитер налогу да Вељовић више неће бити директор управе полиције. Вељовић је на овој функцији био од 2005. до краја 2011, а онда је поново именован 2018.

Курир.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Црногорски усташа који студира права у Београду вређао свештеникову жену: ГАЂАЈ KУ*ВУ СРПСKУ!

Црногорски усташа који студира права у Београду вређао свештеникову жену: ГАЂАЈ KУ*ВУ СРПСKУ!

4.6 (9) Читав регион бруји о скандалу који се у ноћи између недеље и понедељка …

Котор: Пиша по српској цркви и јебе мајку српску док студира права у Београду?!!

Котор: Пиша по српској цркви и јебе мајку српску док студира права у Београду?!!

4.3 (22) У Котору је дошло до великог скандала који су изазвали спортисти – најмање …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend