Насловна / Србија / Само правите ви те стадионе, затребаће много брже него што мислите…

Само правите ви те стадионе, затребаће много брже него што мислите…

Студија оправданости градње Националног фудбалског стадиона у Београду биће завршена до 10. маја, најавио је министар финансија Синиша Мали, и изразио очекивање да ће већ половином наредне године почети изградња.

Влада је већ дала сагласност за тендерску процедуру за избор пројектанта, а Мали каже за Тањуг да би пројектовање могло да буде завршено до краја године.

Министар је рекао да ће Национални стадион допринети развоју тог дела Београда, да је то велика развојна шанса, не само за Београд већ и за целу Србију, „као што је и пројекат Београд на води“.

„Спорт одавно више није само спорт, то је и велики бизнис. Ми смо се кандидовали заједно с Румунијом, Бугарском и Грчком да будемо домаћини и светског првенства у фудбалу 2030. године. Зато нам је и потребан стадион одговарајућег капацитета. С друге стране, цео тај део града очекујем да ће кренути да се развија кроз цео тај концепт „стадион цитy-ја“, кад направите стадион ту правите и забавни парк, ту долазе компаније као што су Икеа, Баухаус, отварате могућности за стамбену, пословну изградњу, за нови ИТ парк“, рекао је Мали за Тањуг.

Бета

фото: АП

Актуелно

Саша Мирковић правоснажно осуђен на годину дана затвора због злоупотребе службеног положаја

ЗАЈЕЧАР – Виши суд у Зајечару правоснажно је осудио на годину дана затвора некадашњег председника …

САД: Сенат Алабаме усвојио закон о забрани абортуса у било којој фази трудноће, запрећена казна од 99 година затвора или чак доживотни затвор за онога ко га одобри или спроведе

Америчка савезна држава Алабама усвојила је готово потпуну забрану абортуса, наводи АП. Како преноси Индеx, …

3 Коментара

  1. Privatna prćija, bez licenci, finansirana iz budžeta sa mil. din gubitaka svake godine? Koga ovi paceri nesposobni lažu, UEFA daje besplatne tipske projekte stadiona. Imamo eksperta svetskog nivoa iz sportskog menadžmenta kojeg su ovi isterali iz posla koji je bez pomoći države stvorio. Zar nije Vikiliks itnosio dokaze o sprezi mafije i sporta u Srbiji?

  2. Vec je utvrdjeno da je nezakonito potroseno 217 milijardi dinara iz budzeta!
    Znaci bagra je sve to strpala u dzep pa sada slini li slini k’o svaka placimindza jer je dobio po labrnji u Pekingu!
    Smucilo mi se to slinjenje bizgova od 2m i 120kg!
    Odvratno!

  3. i u Nurnbergu pravise slicni stadion, pa ostase rusevine i korov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *