Шапчанка ослобођена оптужби за претње преко друштвених мрежа деци Александра Вучића

Шапчанка ослобођена оптужби за претње преко друштвених мрежа деци Александра Вучића

5
(6)

Апелациони суд у Београду преиначио је осуђујућу пресуду и правоснажно ослободио Шапчанку А. Ј. А. (49) од оптужби за угрожавање сигурности, јер је у јулу 2019. године путем свог Твитер налога упутила претње деци председника Србије Александра Вучића.

Овом одлуком преиначена је друга првостепена пресуда Вишег суда којом је по други пут она у децембру била осуђена на исту, условну казну од шест месеци затвора с роком провере од две године и меру обавезног психијатријског лечења на слободи.

Портпаролка Апелационог суда Мирјана Пиљић рекла је Танјугу да је тај суд закључио да у радњама које се А. Ј. А. стављају на терет – нису садржани елементи кривичног дела угрожавање сигурности.

„Конктерно, из чињеничног описа радње не произлази да је она оштећеном упутила озбиљну и конкретну претњу да ће напасти на живот и тело њему блиског лица, односно озбиљно им наудити, па стога ни упућене речи по својој садржини и контексту ни код општећеног нису могле створити осећај угрожености“, навео је Апелаицони суд.

Даље додаје да из речи за које се она терети не произилази да има намеру да нешто предузме да уради, већ „очигледно таквим речима испољава мржњу према оштећеном и то несумњиво износи на крање вулгаран, морбидан и увредљвив начин“.

То према ставу Апелаицоног суда, само по себи не може представља обележја кривичног дела угрожавање сигурности, већ евентулано кривичног дела увреда, за које се гоњење предузима по приватној тужби.

Ј. А. је била ухапшена и оптужена јер је 24. јула 2019. године, користећи налог на Твитеру „Александризам“, вређала председника, а псовке и претње су упућене и његовом сину и ћерки.

Она се на суђењу бранила тврдњама да није имала намеру да угрози ничију безбедност, те да је то урадила јер је била изреволтирана што је осигурање одбило да јој плати рачуне хоспитализације и претрага које су обављене на клиници у Аустрији, иако је, наводно, имала купљено здравствено осигурање за иностранство.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Завера педофила је најопаснија и реалнија од свих

Завера педофила је најопаснија и реалнија од свих

4.6 (10) У Немачкој је откривена тајна мрежа педофила у којој је учествовало 400.000 људи. …

ВУЧИЋ: Узећемо паре од невакцинисаних и даћемо по 3.000 динара вакцинисанима!

ВУЧИЋ: Узећемо паре од невакцинисаних и даћемо по 3.000 динара вакцинисанима!

2.3 (6) На додатну финанијску помоћ државе од 3.000 динара (25 евра) моћи ће да …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend