Шаровић: Овај закон о оружју је ода неспособности актуелне власти
фото: Пиксбеј

Шаровић: Овај закон о оружју је ода неспособности актуелне власти

4.3
(7)

Посланици Скупштине Србије, практично последњег радног дана актуленог скупштинског сазива једногалсно су подржали изменеЗакона о оружју и муницији којим се предвиђа продужење рока за пререгистрацију оружја за још две године, односно до 5. марта 2022. године.

Продужењем овог рока ловство и привредна делатност неће претрпети штету, а изаћи ће се у сусрет захтевима 80.000 ловаца и других физичких и правних лица и предузетника.

Током расправе о амандманима на Закон о оружју, радикал Немања Шаровић оценио је да је овај закон ода неспособности ове власти и режима, јер показује да и закони који су донети још 2015. не могу да се спроведу.

Према његовим речима држава ништа није урадила да би информисала грађане о обавези коју им је наметнула, а имала је податке колико се лоше спроводи закон свих ових година..

“Грађани са којима сам разговарао први пут су чули да оружани лист има рок и истакао да је увођење биометријских дозвола за оружје још један начин да држава заради.

Радикали ће гласати за овај закон иако је лош како би грађане спасили негативних последица”, рекао је Шаровић, а његова страначка колегиница Вјерица Радета рекла је да је добро што ће овај закон бити усвојен јер је настао велики проблем што многи власници оружја нису стигли да изврше пререгистрацију, а то оружје је легално и радикали смтрају да не би било добро да им се одузима.

Радикали су предложили још месец дана продужења рока преко поменуте две године, како би се избегло поновно мењање закона и продужење рокова.

Драган Шормаз, посланик Српске напредне странке оценио је да је погрешно што се овај процес назива пререгистрација, већ је то једноставна „замена оружаних листова“, а проблем су, према његовој оцени, направила подзаконска акта која су накнадно предуго писана.

Он је предложио и да се важење лекарског прегледа продужи са пет на десет година, колико важи и оружни лист , јер је сада ситуација таква да јејер је здравствена инспекција забранила да се обавезни лекарски прегледи код ловачких удружења обављају на терену.

Пише: М.Р. Миленковић,данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Адвокат: Власт противуставно затварала старе у кућни притвор

Адвокат: Власт противуставно затварала старе у кућни притвор

4.4 (9) У време полицијског часа, када је грађанима по неколико дана било забрањено да …

ЛАНЕ ГУТОВИЋ: Гледајући ову власт, схватам да су премашили битанге које играм

ЛАНЕ ГУТОВИЋ: Гледајући ову власт, схватам да су премашили битанге које играм

5 (5) Глумац Милан Лане Гутовић рекао је да је сличност Србије Бранислава Нушића и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend