fbpx

СЕЉАЧКА БУНА: Тракторска блокада путева у 107 градова

0
(0)

ПОКАЗУЈУ СНАГУ И ОДЛУЧНОСТ И ОДЛАЗЕЋОЈ И БУДУЋОЈ ВЛАДИ

  • На старом путу од Сирига, преко Ченеја, на улазу у Нови Сад створена колона возила дуга око 7 км, пред Панчевом је 500 трактора и комбајна, пред Суботицом 170, а блокирани су Тител, Ковин и многа друга места, а слична ситуација је и у централној Србији
  • Пољопривредници траже да се врати стари начин субвенционисања производње од 14.000 динара (око 125 еура) по хектару, а не да се премира килограм оствареног приноса, да се такође продужи рок за поделу бонова за дизел гориво до 1. јула, као и да се примени стратегија руралног развоја, јер је она услов за коришћење средства из ИПА фондова ЕУ

         СЕЉАЦИ незадовољни новим начином субвенционисања производње, тракторима и комбајнима блокирали су све значајније саобраћајнице у Војводини и дeо у централној Србији, изјавио је члан организационог одбора протеста пољопривредника Мирослав Ивковић.

         „Огорчени пољопривредници блокирали су тракторима и комбајнима кључне и споредне саобраћајнице на 80 места у Војводини, као и 27 места у централној Србији. Из часа у час број пољопривредника који учествују у блокадама све је већи, а многи од њих путеве блокирају и самоиницијативно“, казао је Ивковић.

         Он каже да ће блокаде трајати док се не испуне захтеви пољопривредника.

         „Жалосно је што нам се још увек није обратио министар пољопривреде Душан Петровић.

         Он, међутим, веома добро зна што тражимо – да се врати стари начин субвенционисања пољопривредне производње од 14.000 динара (око 125 еура) по хектару, а не да се премира килограм оствареног приноса, да се такође продужи рок за поделу бонова за дизел гориво до 1. јула, као и да се примени стратегија руралног развоја, јер је она услов за коришћење средства из ИПА фондова ЕУ“, рекао је Ивковић.

         Он је потврдио да је на старом путу од Сирига, преко Ченеја, на улазу у Нови Сад створена колона возила дуга око 7 км, пред Панчевом је 500 трактора и комбајна, пред Суботицом 170, а блокирани су Тител, Ковин и многа друга места, а слична ситуација је и у централној Србији.

         Према речима Ивковића, пропуштају се само возила где су у питању хитни случајеви, односно болесници и труднице. Упркос томе, на блокадама није забележен ни један инцидент, а полиција коректно обавља свој посао.

         На питање – какве ће користи уопште бити од блокада када су избори за десетак дана и када је влада Србије практично на одласку – Ивковић је одговорио да паори сад „бију велику битку“ за своју и будућност своје деце.

         „Можда јесте одлазећа влада, а можда је и поново долазећа. Ми то не знамо, нити нас занима. Ако поклекнемо сад , и ова и она влада рећи ће – паори немају снаге“, рекао је Ивковић.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПОХАПСИТЕ ИДИОТЕ који су извели 3.000.000 људи на лажне изборе а сутра поново уводе ванредне мере!

4.7 (12) Председница Владе Србије Ана Брнабић најавила је да ће на седници Кризног штаба …

ЕУ БЛОКИРАЛА ПРЕГОВОРЕ: „У Србији нема владавине права и борбе против криминала“

4.6 (17) Само дан након што је Александар Вучић поручио из Брисела да ће Србија …

2 Коментара

  1. LJUDI , DOGOVOR KUĆU GRADI, AKO SE IMA SKIM DOGOVORITI, A AKO NE , TEŠKO TAKVOJ KUĆI, JER OSUĐENA JE NA PROPAST

  2. Ma paori su picketine i sluge naprednjackog rezima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *