Село Бошковићи прогутала земља

Село Бошковићи прогутала земља

ЗВОРНИК – Поред поплава које су задесиле месне заједнице поред Дрине у зворничкој општини, велике штете, нанела су и бројна клизишта. Процена општинских власти су да има више места у брдским пределима која су захваћена већим или мањим клизиштима. Највише су погођена села Бошковићи, Сопотник, Мелишићи и Зелиње. У самим Бошковићима од 76 кућа колико их има или заправо, колико их је било, клизишта су уништила или знатно оштетила око педесет домова. Нестале су помоћне зграде, воћњаци, баште.

Имање Цвијанке Филиповић је сасвим уништено, а она спава у селу код комшија.

– Као што видите све је уништено. Легли смо као и сваке ноћи и ништа нисмо осетили. Када сам устала и изашла напоље да пустим кокошке, приметила сам да се темељ испод куће померио. Погледала сам у чардак, помоћну зграду, ништа није било у реду. Похитала сам да изнесем пилиће из подрума и погледала у шталу која је почела да се руши. Успели смо некакао да извучемо ствари првог дана. Скинули смо кров који је сада под најлоном. Све што сам стицала са породицом, за једну ноћ је отишло прича нам Цвијанка.

Клизиште је уништило и имање њене комшинице Милеве Филиповић.

– Била сам код куће али нисам смела да заноћим. Отишла сам код комшије на брдо а када сам се вратила до куће приметила сам да су зидови попуцали на више места а сама кућа је потонула. Нешто ствари смо извукли али ће и то пропасти. Све што сам стицала са мужем и петоро деце, све је пропало. Имам сина Душана који нигде не ради и не знам како ћемо живети. Долазио нам је начелник Стевановић и обећао да ће нам се наћи смештај – рекла нам је Милева Филиповић.

Ништа боље није стање ни на имању Руже Николић, која на срећу има стан у Зворнику, али су јој у Бошковићима уништене две куће.

– Ја сам родом са Мајевице. Овде сам се удала 1976. године, добила двоје деце, а муж ми је погинуо у последњем рату. Оно што нам није узео рат, одузела је природна катастрофа. Била сам у Зворнику, а у кући ми је била свекрва. Успела се спасити али су обе куће уништене толико да се у њима не може живети. Осим кућа, клизиште је уништило и двориште, помоћне објекте и воће. До сада нас је обишао начелник, а рекли су да ће доћи и комисије за процену штете, рекла нам је Николићева.

 

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Додик: У Српску није добродошло политичко позориште које је у Подгорици изгласало "геоноцид у Сребреници"

Додик: У Српску није добродошло политичко позориште које је у Подгорици изгласало “геоноцид у Сребреници”

* „Поставља се и питање зашто опозиција из Републике Српске сада све време ћути, а …

Срби, пошто смо вас прогласили за геноцидан народ дођите код нас у ЦГ да оставите новац!

Срби, пошто смо вас прогласили за геноцидан народ дођите код нас у ЦГ да оставите новац!

У скупштини Црне Горе вечерас је изгласана Резолуција о геноциду у Сребреници. Заседање је почело …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *