У Добоју завладао очај

У Добоју завладао очај

0
(0)

ДОБОЈ – И трећи дан од поплава какве у Добоју не памти ни давне 1965. године, стање у граду на три реке је хаотично и грађани су у очају.

Као да још нису свесни шта их је задесило, испред кућа и зграда су гомиле изнесених уништених ствари које их само на моменте подсећају шта их је снашло.

Најтеже су погођена приградска насеља Вила и Усора, који су се прве нашле на удару плавног таласа, још нико од надлежних из градске управе и цивилне заштите их није посетио. Хлеб и нешто хране, млеко и питка вода стизали су им из суседне федералне општине Тешањ, због чега су мештани та два насеља огорчени.

Нико не одвози ни гомиле смећа, струје нема, чак ни воде у славинама. У недељу је била само два сата у танком млазу у приземљима, мада се помињало да је вода у систему, што се показало дезинформацијом.

У добојској мртвачници је седам тела настрадалих од плавног таласа, али се до неких подручја још није доспело, па се још не зна стварни број жртава. 

СВИ НЕСТАЛИ ЖИВИ

ПОЛИЦИЈА Републике Српске добила је информације да је живо свих седам особа из Добоја, чији је нестанак био пријављен после поплава.

Портпаролка МУП РС Мирна Шоја рекла је да су добили информације грађана из Добоја који могу да потврде да су живи Савка Дејановић, Милутин Вулин, Пејо, Марица и Весна Зубак.

Јавила се такође и жена из Добоја која је потврдила да су Ђорђе и Душанка Шиљеговић смештени у њеној кући и да су добро, потврдила је Шоја.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kраљево, извесно је, претрпело веће штете од поплава него маја 2014. и 2016. године

Kраљево, извесно је, претрпело веће штете од поплава него маја 2014. и 2016. године

0 (0) У Kраљеву је данас одржана седница Штаба за ванредне ситуације којој су присуствовали …

Кнић: Више од 1.200 хектара под водом, евакуисана домаћинства

Кнић: Више од 1.200 хектара под водом, евакуисана домаћинства

0 (0) КНИЋ – Више од 1.200 хектара обрадивог земљишта је под водом, а због …

Један коментар

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend