Северна Митровица излепљена плакатима: "10 година окупације Косова и Метохије"

Северна Митровица излепљена плакатима: “10 година окупације Косова и Метохије”

Северна Митровица данас је осванула излепљена белим и црним плакатима са поруком “10 година окупације Косова и Метохије”. Порука је исписана на српском, енглеском и албанском језику, а без потписа аутора. Плакати су концентрисани у централном делу града – од новоизграђеног кружног тока, низ пешачку зону, која је део пројекта ревитализације главног моста, у складу са договором из Брисела које спроводе општинске власти Северне Митровице. Плакат је, осим на кафићима и продавницама, залепљен и на просторијама Српске напредне странке. 

Северна Митровица излепљена плакатима: "10 година окупације Косова и Метохије"Плакати са истом поруком и истом сликом штампани су у две варијанте – са црном позадином и белим симболом који подсећа на људске шаке завезане лисицама или ланцем, односно белом позадином и црним шакама. И на белим и на црним плакатима порука на српском је исписана словима црвене боје.

Косово данас прославља десет година од једнострано проглашене независности. Србија није де јуре признала независност.

Косовски Срби преко најјаче Српске листе, уз подршку српске владе, учествују у косовским институцијама као коалициони партнер у влади Рамуша Харадинаја. Општинску власт спроводе скупштине општина формиране по косовском систему кроз, до сада, два пута одржане косовске локалне изборе. Последњи косовски локални избори одржани су крајем октобра. На Северу Косова од 2013. године званично се примењује процес интеграције гашењем српских државних институција и успостављањем косовских. Последња угашена српска институција је суд. Претходно је интегрисана полиција, царина, општинске самоуправе, цивилна заштита, а и радници у школама и појединим здравственим институцијама су такође на косовским платним списковима. Ово су делови аранжмана тзв. Бриселског споразума договореног са званичним Београдом и Приштином, односно дијалога.

Вест о плакатима у Северној Митровици још јутрос су објавили косовски медији уз серију фотографија.

КоССев

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ВУЧИЋЕВ ЉУБАВНИК РАЗБЕСНЕО ЦЕЛУ СРБИЈУ: Ако вас Албанци малтретирају, лепо се одселите са Kосова! ШТА ЈЕ ТУ ПРОБЛЕМ? (видео)

ВУЧИЋЕВ ЉУБАВНИК РАЗБЕСНЕО ЦЕЛУ СРБИЈУ: Ако вас Албанци малтретирају, лепо се одселите са Kосова! ШТА ЈЕ ТУ ПРОБЛЕМ? (видео)

Одвратне изјаве надменог водитеља… Водитељ телевизије Прва Филип Чукановић изазвао је бес великог дела корисника …

Ко од Шваба у Србији купи било какво наоружање или опрему да му јебем матер!

Ко од Шваба у Србији купи било какво наоружање или опрему да му јебем матер!

Званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова указала је на контрадикторне акције Немачке на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *