Друштво

Син Јоргованке Табаковић именован за заступника Развојног фонда Војводине

Никола Табаковић ове недеље је именован за заступника Развојног фонда Аутономне покрајине Војводине. Табаковић је тако постао једина особа која је, поред директора, овлашћена да самостално заступа Развојни фонд Војводине, пише на порталу Агенције за привредне регистре (АПР).

Никола Табаковић у телефонском разговору са новинарком Нове економије није желео да одговори да ли је у сродству са гувернерком Народне банке Србије (НБС). Он није одговорио ни на СМС поруку са истим питањем, нити је одговорио на којој се функцији у оквиру Развојног фонда налази.

Нова економија је послала захтев и Народној банци Србије и Развојном фонду АП Војводине са истим питањем, али одговор до објављивања текста нисмо добили. Међутим, бројни подаци до којих је Нова економија дошла указују да је Никола син гувернерке НБС Јоргованке Табаковић. Исто су потврдили и незванични извори Нове економије.

Наиме, у биографији Јоргованке Табанковић наводи се да има сина Николу. Он је доспео у жижу јавности након инцидента у Новом Саду 2015. године, када је наводно дошло до сукоба између њега и адвоката Немање Алексића. Такође, Никола Табаковић има и приватну фирму која има регистровано седиште на истој адреси у Новом Саду коју је и гувернерка Табаковић пријавила за своју личну адресу 2008. године, када је била на листи Српске радикалне странке за народне посланике.

У катастру некретнина, наводи се да је Никола Табаковић сада једини власник истог стана, да је средње име његовог оца исто као и име преминулог супруга гувернерке. У објавама на друштвеним мрежама и у коментарима на медијске објаве коментарисали да је син гувернерке запослен у Развојном фонду АП Војводине.
Делатност Развојног фонда је одобравање кредита, трговина хартијама од вредности, стицање акција и удела на основу працвних послова, укључујући и конверзију потраживања, наводи се на сајту ове институције.

Развојни фонд нема статус агенције или посебног поокрајинског тела, већ је у питању друштво са ограниченом одоговорношћу. Нешто више од петине власништва над Развојним фондом Војводине има држава, док преосталих 78 удела поседује Аутономна покрајина Војводине. Развојни Фонд обавља послове који се односе на: одобравање кредита, трговину хартијама од вредности, стицање акција и удела на основу правних послова (укључујући и конверзију потраживања), и друге послове у складу са законом.

Развојни фонд је основан у фебруару 2013. године. Директор Развојног фонда Војводине је Горан Савић.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Нова економија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!