Насловна / Србија / Хроника / Син вође Вучићеве чете батинаша пао због дроге у Лепосавићу

Син вође Вучићеве чете батинаша пао због дроге у Лепосавићу

Александар Милојевић, син Зорана Милојевића Зеље, истакнутог члана СНС-а на Косову, ухапшен је у Лепосавићу, на северу Космета. Према писању приштинских медија, њега је ухапсила специјална јединица полиције Косова.

Како наводе, син „блиског сарадника председника Србије Александра Вучића и вође батинашких одреда Српске напредне странке“, приведен је „након сумњи да је ухапшени члан криминалне организације“. Како још наводе, хапшење се догодило у кафићу Том у вечерњим сатима.

Заменик команданта косовске полиције Бесим Хоти потврдио је да је осумњичени ухапшен и одведен у полицијску станицу.

– У склопу борбе против илегалног тржишта наркотицима, једна особа српске националности је ухапшена и одведена у полицијски притвор где је узета изјава. Постоје оправдане сумње да се та особа бави продајом наркотика. Након узимања изјаве, та особа је пуштена из полицијског притвора – додао је Хоти.

Зоран Милојевић Зеља се у српској јавности и медијима помињао као особа коју је опозициони активиста Данило Бобић оптужио за пребијање и киднаповање током предизборне кампање у Врбасу 2013. године. Бобић је Милојевића описао као вођу екипе која га је напала.

– Убацили су ме у кола и одвезли у Врбас где ме је малтретирао и мене су вратили у Змајево око један, два сата, где сам одмах позвао полицију- изјавио је Бобић.

Према његовим наводима тужилац је то окарактерисао као дело „противправног лишавања слободе“. Тужилаштво, међутим, колико је барем познато, Милојевића никада није саслушало.

Иначе, Милојевић је често виђан у пратњи директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, а учествовао је и у званичним преговорима с Приштином у Бриселу о телекомуникацијама.

Шеф Телекома на Космету

Иако су и медији, али и политичари, тврдили да је Милојевић на челу Телекома регистрованог на Косову, чак и поред визиткарти на којима је јасно исписана његова функција, ни Ђурић ни Милојевић нису потврдили те наводе.

– На челу управног одбора те нове косовске компаније налази се Зоран Милојевић Зеља, широј јавности познат као експерт СНС-а за локалне изборе у Мионици, Лучанима, Врбасу, Зајечару, који је преваспитавао бираче и одборничке кандидате јер нису хтели да слушају – изјаво је Славиша Ристић, посланик у Скупштине Србије.

Ј. Л. Петковић – Вести

Актуелно

Лесковачким новинарима онемогућено да поставе питања Вучићу

Медијска коалиција упозорила је да су новинари неколико локалних медија у Лесковцу били дискриминисани и …

Потпис на било какав споразум са „Косовом“, је потпис за стварање Велике Албаније

Рама: Охрабрујемо споразум, он води уједињењу Албаније и Kосова Албанија охрабрује постизање финалног споразума Београда …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons