Вучићева мафија влада севером Косова

„Општепозната је ствар да још од 2013. године на политичкој сцени северног Косова несметано делује мафија која практично управља институцијама на чијем челу се налазе Срби. Помиње се једна нетранспарентна личност, господин Радојичић, кога међународна заједница означава као шефа мафије на северу Косова“, тврди Рада Трајковић, политичарка са Косова и председница невладине организације Европски покрет Срба, преноси Радио Слободна Европа.

Срби се и даље боје Срба…

– Убиство Оливера Ивановића од стране мафијашких кругова који су преузели политичку улогу је нешто што је реалност. Север Косова је буквално у паници, мислим пре свега на Србе. Они се боје, јер се након убиства Ивановића, и поред обећања председника Вучића, ништа не дешава. Они су и даље уплашени и збуњени, јер истрага иде полако и траљаво. Они и даље виђају на улицама људе којих се плаше, а ти људи нису ништа мање бахати него што су били – додаје она.

– Лидери странке Српска листа, коју подржава Београд и која је победила на изборима, потпуно су се повукли, не излазе и беже од народа. Њих је просто стид, а можда осећају и одговорност о којој не смеју да говоре. Зато су ових дана невидљиви. Многи размишљају да се одселе са севера Косова. Ових дана каже ми један пријатељ: „Некада се причало о времену када су Срби били под Турцима, а сада све више причамо о незапамћеном терору Срба над Србима“ – каже Трајковић.

Српске мафијаше респектује и Харадинај

– Мафија не само да контролише локалне институције на северу Косова, њу респектују и централне власти Косова. Ако Рамуш Харадинај каже да поред српских функционера са севера сарађује и са господином Радојичићем у смислу функционисања централних институција, онда можете да видите до ког нивоа су они инкорпорирани у централне институције Косова. Зато говорим да ће се тешко пронаћи убица Оливера Ивановића док не падну обе владе – и београдска и косовска.

– Зашто Београд поштује и прихвата Радојичића – ја заиста не знам. Вероватно зато што му доноси победе на изборима и можда новац од неког бизниса као што је трговина дрогом, акцизном робом и да не набрајам – објашњава ова поличарка.

– Немојте ми рећи да Вучић нема снаге и моћи да почне са уклањањем тих људи. Знамо да су обавештајне службе присутне на северу Косова и уколико не почну да делују против мафије, поставља се питање ко прави овај хаос – да ли то ради мафија или службе које онда одговорност пребацују на мафију – закључује Рада Трајковић.

РСЕ

Актуелно

Терориста и убица Харадинај се спрда са ЕУ и Могерини

Троје високих чиновника ЕУ писали Харадинају и истакли да само Хашима Тачија сматрају заступником Приштине …

Тони Блер по други пут међу Србима

Премијерка је саветника Блера спустила у црну кутију мукле тишине, а председник пише пензионерима не …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons