fbpx
понедељак , 17 фебруара 2020

Синиша Мали фалсификовао и лажирао податке о приходима и тако обмануо јавност

0
(0)

Марија Мали, бивша супруга градоначелника Београда Синише Малог, тврди да је била уцењена да да лажну изјаву Агенцији за борбу против корупције у поступку који се води против Малог. У тој изјави, како наводи, лажно је приказала одређене приходе као наследство које је добила од оца, открива Мрежа за истраживање криминала и корупције – КРИК.

Пише: Драгана Пећо

Марија Мали поднела је 14. јула кривичну пријаву против бившег супруга због вербалног и физичког насиља које је наводно трпела. Истог дана је и Синиша Мали полицији поднео пријаву против ње оптужујући је за лажно пријављивање и уцену, о чему је писао Курир и други домаћи медији.

Прво основно тужилаштво у Београду потврдило је новинарима КРИК-а да се у оба случаја воде предистражни поступци.

Кривична пријава коју је Марија Мали поднела, а чију копију има КРИК, међутим, сем детаља о наводном породичном насиљу, открива још једну ствар.

Према тврдњи Марије Мали, градоначелник Београда је на њу вршио притисак да му помогне око поступка који је против њега покренула Агенција за борбу против корупције, а у којем се испитује да ли је пријавио сву имовину и приходе. Синиша Мали је, као функционер, био дужан по закону да пријави Агенцији све што он и супруга поседују.

Она је под притиском пристала да слаже Агенцију и одређене приходе је лажно пријавила као своје наследство од оца. У кривичној пријави се не наводи више детаља, сем да је та спорна изјава дата 14. јуна 2016. године.

„(Синиша Мали) је, искористивши њен страх, обећао да ће се писмено обавезати да према (Марији Мали) неће испољавати физичко, ни психичко насиље, али ју је условио да ће ту изјаву потписати само ако она потпише лажну изјаву о приходима које је наводно остварила наследством иза покојног оца“, пише у кривичној пријави коју поседује КРИК.

Марија Мали у кривичној пријави тврди и да је градоначелник на њу вршио притисак да „због потребе његове политичке каријере не открива да су се развели“ новембра прошле године.

Марија Мали није желела да разговара са новинарима КРИК-а и објасни детаље наведене у пријави.

У краткој СМС преписци написала је: „Ништа није спорно око мог наследства већ начин на који су то његов адвокат и он приказали. Мој циљ је да надлежне институције предузму мере из своје надлежности и мислим да медији не могу да реше овакве случајеве.“

Синиша Мали није одговарао на позиве и поруке новинара КРИК-а.

„Градоначелник није у могућности да да интервју“, рекли су нам из његове службе за информисање.

Агенција за борбу против корупције није желела да коментарише ове информације јер је поступак у току.

Поступак провере имовине и прихода градоначелника Синише Малог Агенција је покренула након што је КРИК пре годину дана открио да је као директор офшор компанија купио 24 апартмана у летовалишту на бугарском приморју.

Мали је тврдио да је његов потпис на уговорима фалсификован, али јавности није доставио доказ за то. Његова адвокатица у Бугарској је тамошњем пословном регистру поднела захтев да Малог избрише са функције лица које је овлашћено да заступа офшор компаније. Захтев је, због неисправних документа, одбијен и Мали још управља бугарским апартманима.

По ступању на функцију пре три године, Мали је Агенцији за борбу против корупције пријавио два четворособна и један петособан стан, две гараже, два аутомобила и уштеђевину. Четворособни станови, према подацима катастра, налазе се у луксузном стамбеном комплексу „Оаза“ у Београду.

Затим је прошле године смањио своје имовинско стање.

Према последњем имовинском картону објављеном на сајту Агенције, он поседује петособан стан, једну гаражу и уштеђевину.

Новинари КРИК-а, увидом у катастар, открили су да је апартмане из „Оазе“ пренео на децу, али пошто су она малолетна, као власник стана уписана је Марија Мали.

Крик.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Београд на води“ служи као параван за прање новца зарађеног трговином оружјем и ко зна чимe још!?

5 (3) Народна посланица Мариника Тепић оценила је, у интревјуу викенд издању нашег листа, да …

Бивши студент проректор: Нуђен ми је новац да гласам да докторат Малог није плагијат

4 (7) Дојучерашњи студент проректор Београдског универзитета Данило Потпарић, који је истовремено и члан Одбора …

Један коментар

  1. Pa zar se Srbi već nisu navikli svakodnevna falsifikovanja, krađe i lažiranja od strane svih koji su iz tabora ekonomskih ubica Srbije i Srba?!?!?!?!? Šta li od njih Srbi očekuju?!?! Iskrenost, požrtvovanje, poštovanje, plemenitost, ljudskost, rad, znanje!!! Svašta!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *