Синиша Мали ЛАЖЕ! Радници ГСП једва склапају крај са крајем

0
(0)

Београд – СОС синдикат Градског саобраћајног предузећа (ГСП) указује да „радници ГСП-а једва склапају крај са крајем“, те да није истина да је радницима све боље, оштро реагујући на данашњу изјаву градоначелника Синише Малог да се „побољшава положај запослених у градским јавним предузећима“.

Градоначелник је, наиме, приликом обиласка погона ГСП на Дорћолу рекао да је са радницима, синдикатима и руководством предузећа разговорао о унапређењу положаја радника и њихових накнада.

„Односи са синдикатима у ГСП никада нису били бољи. Све одлуке се доносе заједно и то у заједничком циљу – бољи ГСП и бољи Београд“, изјавио је Мали.

Никола Антић, председник СОС синдиката, каже да се тај синдикат ограђује од оваквих навода и да они нису позвани да учествују у овим разговорима.

„Овај долазак градоначелника је организован у тајности, нико од нас није обавештен о томе, већ су довели своје ’статисте’ да глуме како се положај радника побољшава- тврди Антић. Према његовим речима, стварна ситуација је да све више возача ГСП-а одлази из земље јер не могу да живе пристојно од плате у овом предузећу док су услови рада све лошији.

Нема довољно возача, а Град онемогућава запошљавање нових, нормално је да су људи уморни и одустају. И после неко каже како се побољшава њихов положај! Можда је руководству боље“, наводи Антић.

А. Поповић, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НЕСТАЛО ПАРА? Жељко Митровић отпушта 150 радника на Пинку!

4.7 (3) Менаџмент телевизије Пинк у наредних 30 дана уручиће отказ одређеном делу запослених, пишу …

Инвалидска пензија мања и од минималца

5 (4) Финансијски проблеми су главни, али не и једини који муче људе са инвалидитетом, …

Један коментар

  1. Мог друга је пре извесног времена, док је стајао на семафору у колима, од позади ударио аутобус ГСБ. Ауто је доста оштећен, а он је претрпео релативно лаке повреде. Када је изашао из кола и кренуо према возачу, овај му се пристојно извинио и замолио га за разумевање јер га свако јутро терају да седне у технички неисправан аутобус и да вози путнике. Тада су му отказале кочнице и срећом није дошло до већег проблема или не дај Боже трагедије. Овакво стање је плански спроведено уништавање ГСБ како би што већи број линија и профита добили приватни аутопревозници који „ките“ кога треба. Лепо руководству ГСБ јер могу да краду и не раде ништа – што је чак и пожељно. Лепо приватницима, лепо градским челницима. Само је лоше возачима који ризикују свој живот и животе путника за мале паре или возачима приватних аутопревозника које ови израбљују (не рачуна се сатница од поласка до повратка из гараже, већ од поласка са почетне станице до краја последње вожње+терају их да сами перу возила што се такође не рачуна у радно време+не плаћају ноћни рад+за сваку ситницу им одбијају од плате+раде више од дозвољеног норматива+примају пензионере…). Слично је и у Ласти о чему је већ писано, а СНС је у УО овог предузећа „да среди ствари“ поставила портира који је купио диплому у Блацу, шефа ботова са Звездаре!? И ствари се сређују тако што Ласта гаси линије због наводне неретабилности, а сутрадан те линије преузимају приватници којима се наравно оне исплате.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend