ШИО МИ ГА ЂУРА! Распаднути леш Немца из Борче више није немачки шпијун већ је постао верски фанатик

0
(0)

Немачки листови пишу о Томасу Ледерштатеру, чије је тело у фази распадања пронађено у једној кући у Борчи, крај Београда. Српска полиција је у соби пронашла компромитујући материјал – више пасоша, значку немачке полиције, десетине телефонских картица, неколико компјутера и много документације о терористичким нападима широм света.

Под насловом „Шпијунски кримић око мртвог Немца у Београду“, дневник „Билд“ каже да је Ледерштатер живео у Минхену и био познат као верски фанатик. Преко неколико интернет-страница које је отворио овај Немац, он је упозоравао људе на пакао и позивао човечанство да се преобрати пре него што буде касно.

Једна од његових страница са адресом www.666.лц

била је регистрована на острву Санта Луција у Карибима, а када се потраже подаци о власнику, добије се име Томаса Ледерштатера, који је живео у Зигрунерштрасе 13Ц у Минхену, као и кућни број телефона. У међувремену, ова страница више не постоји.

Ледерштатер је годинама слао стотине СМС-ова са порукама као што су: „Упозорење Марије, мајке Божје! Људи се више не исповедају, живе и умиру у смртном греху, а многе душе свакодневно долазе у пакао!“.

Није јасно како је долазио до телефонских бројева људи којима је слао поруке.

Сарадња са Београдом

Иако је било много узнемирених и збуњених, нико није предузео правне кораке, јер се поруке нису понављале.

Дневник „Билд’ пише да је једна сарадница Министарства иностраних послова у Берлину потврдила да немачка амбасада у раду на овом случају тесно сарађује са српским службама, а у међувремену је за Београд отпутовало „више службеника криминалистичке полиције БКА који треба да подрже рад локалне полиције“. Овај лист наводи и да се из кругова немачких безбедносних служби сазнаје да Томас Ледерштатер, наводно, никада није радио за њих.

Током 2009. и 2010. године, по интернет-форумима много узнемирених Немаца питало се ко шаље ове СМС-ове, док није откривено ко стоји иза њих. Није познато да ли је било официјелне истраге, али су људи у својим дискусијама наводили бројеве мобилне телефоније са којих су ове поруке стизале и сви су припадали Томасу Ледерштатеру.

Б. Божин – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ко је Томас Ледерстатер чији је распаднути леш нађен у Борчи?

0 (0) Још се не зна ко је мушкарац који је преминуо у Борчи, а …

У Борчи пронађен распаднут леш немачког шпијуна!

0 (0) Немачки агент данима је лежао мртав у Борчи, а иако је његово тело …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend