Мост Борча – Земун: Кинези већ бетонирају

0
(0)

НА једном од најживљих градилишта у Београду – мосту Земун – Борча, радови видно одмичу. Завршен је први „нулти“ сегмент главног распона, чија би цела конструкција, према најавама надлежних, требало да буде готова у марту 2014. док ће комплетан мост, према уговору, бити завршен 27. октобра.

У Дирекцији за градско грађевинско земљиште и изградњу додају да на поменутом сегменту радници постављају два крана помоћу којих ће се градити остали делови главног распона преко пловног пута Дунава, док је „нулти“ сегмент на другом главном стубу у завршној фази радова. Премошћавање пловног пута одвијаће се са оба главна стуба, тако што ће калуп сваког следећег бити причвршћен за већ изграђени део моста, а до изливања бетона држаће га висећа челична конструкција – Дерик кран.

– Када поједини бетонски сегмент довољно очврсне, кран ће се померати на тај део и прихватати следећи калуп за изливање бетона – објашњава Ненад Бајић из Дирекције. – До спајања изнад средине пловног пута Дунава потребно је урадити по 18 оваквих делова, а план је да конструкција главног распона буде завршена у марту следеће године. На земунској обали у току је израда наглавне греде за стуб „1“, а на борчанској је завршен пети сегмент горње конструкције. До сада је укупно избетонирано више од 200 метара, а до краја године конструкција ће доћи до главног распона на средини реке.

НАПРЕДУЈУ И ПРИСТУПНИ ПУТЕВИ

ПАРАЛЕЛНО са мостом, тече и изградња приступних путева на првих шест километара до Зрењанинског пута, где је у току израда трупа саобраћајнице и бетонских пропуста. У изградњи су прелази преко Великог канала и канала Визељ, а почело је и побијање шипова за петљу на Зрењанинском путу. Поред насеља Крњача побијају се шипови за 550 метара дугачку мостовску конструкцију преко железничке пруге Београд – Панчево.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ГРАЂАНИ БОРА ЗАТЕЧЕНИ Kинези заклали јарца да би принели крвну жртву и просипали крв широм рудника

5 (5) Рудник „Ново Церово“ у Бору, који је под ингеренцијом кинеске компаније „Зиђин Kопер“, …

Милорад Грчић у име ЕПС-а са Кинезима потписао прелиминарни споразум о сарадњи на завршетку изградње ТЕ Kолубара Б

4.3 (3) Београд — Јавно предузеће „Електропривреда Србије“ направило је важан корак у обезбеђивању енергетске …

2 Коментара

  1. A KADA ĆE DA DAJU KINEZIMA DA RADE SVE AUTOPUTEVE I DA SE SVE TO ZAVRŠI U ROKU I PRE ROKA, KVALITETNO I JEFTINO SA NAJPOVOLJNIJIM MOGUĆIM KREDITIMA. Utrpavaju se neke EU kompanije znatno skuplje sa znatno skupljim kreditima za te projekte, što je van pameti, pošto u tim poslovima postoji samo JEDAN REZON ZA NORMALNOG ČOVEKA, INTERES DRŽAVE najbolaj cena, najeftiniji kredit i najkvalitetnija kompanija. Sva tri uslova su na strani KINEZA.

  2. samo da ne bude kao kineska roba, drzi vodu dok majstori odu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend