понедељак , 21 септембра 2020

Шиптар уз помоћ два сведока отео петочланој српској породици дедовину! (видео)

0
(0)

Да се шиптарски тзв „судови“ у случајевима где су Срби оштећени, понашају крајње дискриминаторски кршећи све прописе, доказ је и случај петочлане породице Илић из Косовске Митровице која је пре годину дана исељена из своје куће, али и даље не одустају у покушајима да врате право власништва над својом имовином.

Илићи су без куће, која се налази у центру Косовске Митровице, остали иако нису уопште учествовали у судском спору који је покренуо један косовски Албанац, а који је уз помоћ два сведока добио судску парницу.

Њихов адвокат је уложио жалбу на са захтевом да се поступак понови, али је он одбијен, па је одбрана правду одлучила да потражи пред шиптарским „Апелационим судом“ у Приштини чија се одлука чека.

Илић није учествовао у првостепеном судском спору јер, како каже, од суда није добио ниједан позив за парницу, осим пресуде да мора да напусти кућу коју је један Албанац уз помоћ два сведока, заједно са имањем, преписао на себе.

Адвокат у изјави за Танјуг истиче да је недавно добио решење првостепеног суда, да се захтев за понављање поступка, одбија као неоснован иако тај „суд“ у првостепеном поступку није могао да постави привременог заступника зато што није предузео ни једну активност ни радњу да се дође до адресе тужених.

КМ НОВИНЕ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Никола Живановић: Четири фотографије председника Србије

5 (11) Поводом најновијих вашингтонских догађаја од 7. септембра 2020, много коментарисаних не само у …

Јерусалим пост: Израелско признање Косова* је увреда историје

5 (2) Аутор Мајкл Фројнд у ауторском тексту објављеном за израелски „Јерусалим пост“ осврнуо се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *